Prof. Dr. Naci Görür’den Bursa uyarısı: Fay stres biriktiriyor

Prof. Dr. Naci Görür, Bursa'da meydana gelen 4,1'lik depremin ardından Gemlik Fayı'na dikkat çekti. Söz konusu fay hattında en son 1857 yılında deprem olduğunu bildiren Görür, fayın stres biriktirdiğini kaydetti.

Prof. Dr. Naci Görür'den Bursa uyarısı: Fay stres biriktiriyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün (23 Şubat) Bursa’nın Gemlik ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Sosyal medya hesabı “X” üzerinden yaptığı paylaşımda, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın (KAF) güney kolunda yaşandığına vurgu yapan Görür, “Bu fay yavaş stres biriktiriyor” ifadesini kullandı.

Görür, bu fay üzerinde yaşanan son büyük depremin 1857 yılında kayda geçtiğine vurgu yaptı.

Görür, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Gemlik Bursa’da da 4,0 deprem meydana geldi. Deprem KAF’ın güney kolu, Gemlik Fayı üzerinde. Bu fay yavaş stres biriktiriyor. Son deprem 1857 yılında.”

KENTTE AKTİF FAY KEŞFEDİLDİ

Üç üniversitenin Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yaptığı ortak çalışmada, daha önce haritalarda yer almayan 95 kilometre uzunluğunda Kayapa’dan Yenişehir’e uzanan aktif bir fay hattı keşfedildi.

Kayapa-Yenişehir Fayı olarak adlandırılan fay için olası senaryolara bakıldığında fay hattının 7,3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği kaydediliyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Prof. Dr. Naci Görür’den Bursa uyarısı: Fay stres biriktiriyor
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!