NE YAPTIN BAŞKAN?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP KARESİ İLÇE BAŞKANI DİLEK YALÇIN, BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDEKİ OYLAMAYA KATILMAYIP BİR ANLAMDA LUNAPARK ARSASININ SATÜIŞ KARARININ ÇIKMASINI SAĞLAYAN EDREMİT BELEDİYE BAŞKANI SELMAN HASAN ARSLAN’I KAMUOYU VİCDANINA HAVALE ETTİ

 

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’ne ait 7 dönümlük lunapark arsasının satılmasına karşı çıkan CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli ve çok sayıda partili ile beraber basın açıklaması yapmış ve CHP’nin bu konudaki tavrını ortaya koymuştu. Basın açıklamasına Milletvekili Ensar Aytekin ve İl Başkanı Serkan Sarı da katılmış, arsanın kent meydanı olarak düzenlenmesini talep edilmişti. Ancak Meclis’teki kritik oylamada satış kararı çıktı. CHP’li Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve Edremit Meclis Üyesi Halime Nalan Korkmaz oylamaya katılmadı. Bir İYİ Parti ve bir AK Partili üyenin de katılmadığı oylamada, Meclis Başkanı’nın oyu iki oy olarak sayılınca AK Parti’nin istediği oldu. Arsa için 22.7 milyon lira fiyat belirlendi.

 

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, oylamaya katılmayan Meclis üyelerine sosyal medya paylaşımıyla tepki gösterdi. Yalçın şunları yazdı: “Yaklaşık on iki gündür sürdürdüğümüz, kent meydanı olarak halkımızın kullanımına açılmasını istediğimiz lunapark alanının satışı 44 – 44 olarak oylandı. Meclis Başkanı’nın iki oy hakkıyla 44-45 olarak satışına onay verildiği kayıtlara geçti. Büyükşehir Meclis toplantısına Selman Hasan Arslan (CHP), Halime Nalan Korkmaz (CHP), Emine Nur Çöller (İYİ Parti) katılım sağlamadıklarından dolayı Büyükşehir’deki çoğunluğumuz yetmemiştir. Kentimiz için satışa onay vermeyen CHP, İYİ Parti ve Demokrat Partili başkan ve meclis üyelerine teşekkürler. Meclis’e katılmayan üyelerimizi sizlerin ve kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.”

 

BAŞTA Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan olmak üzere, oylamaya katılmayan Meclis üyelerinin, 20 Ağustos tarihli Meclis toplantısında arsanın satışıyla ilgili maddenin oylanacağını bildikleri halde toplantıya katılmamaları tepki çekti. Edremit Belediye Başkanı Arslan’ın bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor. Bu arada CHP içinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Arslan arasında oylama pazarlığı yapılmış olabileceği de konuşulmaya başlandı. İlçe başkanlarının basın açıklamasına katılan Milletvekili Ensar Aytekin de bu duruma tepkili. Aytekin “böyle bir tavır kabul edilemez” dedi. CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın da su zammı oylamasında olduğu gibi “grup kararı almadık, şahsım olarak satışa karşıyım” şeklinde bir açıklama yapması bekleniyor…

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
NE YAPTIN BAŞKAN?
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!