MURAT KARACAN BÜYÜKŞEHİR’İN STRATEJİK PLANINI ANLATTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkan Yardımcısı ve Yönetim Danışmanı Murat Karacan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlamakta olduğu ve Eylül ayında sunacağı Stratejik Plan Katkı toplantılarına dair açıklamalarda bulundu.
Bölgenin bütün önemli aktörlerini birer paydaş olarak gören anlayışın sergilendiği toplantıların; sunulacak olan stratejik plan adına en doğru adım olduğunu sözlerine ekleyen Karacan, “Balıkesir’in yakın geleceği için yapılan katkı toplantılarının, bölgenin ekonomik ve sosyal durumunu bu günden başlayarak tedavi edilmesi amacı taşıdığını düşünmek zorundayız” diye konuştu.

 

UMUT VERİCİ VE SEVİNDİRİCİ

Stratejik Plana Katkı toplantılarıyla ilgili POLİTİKA’ya konuşan Sürdürülebilir Kalkınma Derneği yöneticisi Murat Karacan şunları dile getirdi:

Her konuyu halka duyurmak ve halkın heybesinde taşıdığı her konuyu konuşmak üzerine kurgulanan toplantıların, cesaret veren bir tarafı olduğunu söylemek zorundayız. Parti üniformasının çıkarıldığı bir ortamın sunulması, toplumu, halkı birleştirici bir etkiyi doğurmaktadır. Bu sorunlar bölgemizin hatta, ülkemizin sorunlarıdır diyerek demokratik bir düzlemde gündeme taşınmaları, sorunların özellikle Balıkesir lehine çözümler üretilmesi için yol açılmasına sebep oluyor.  Stratejik Plana Katkı Toplantılarında, bölge insanımızın yaşam kalitesini doğru hesaplayabilmek adına atılan adımları görmekteyiz. Bu adımların atılmasının bir partinin işi değil, uzman ve profesyonellerin işi olduğunun bilincinde olarak hareket ediliyor görüntüsü verilmesi son derece umut verici ve sevindiricidir.

 

SORUNLARIN TEDAVİSİ İÇİN BU TOPLANTILAR ÖNEMLİ

Bu toplantılarda en önemli görüntüyü ise katılımcı olan bölge halkı vermektedir. Çünkü bölge halkının kendi haline ilgi duyması sonucu göstermiş olduğu katılımın yüksek seyretmesi,  toplumumuzun büyük bir hızla sağlıklı ve çok daha çağdaş bir düzeye gelmesine olanak tanıyabilir. Burada katılımcıların göstermiş olduğu gayreti, ulusal bir görev bilinciyle hareket etmekteler diye tanımlamak gayet mümkündür.  Balıkesir’in yakın geleceği için yapılan katkı toplantılarının, bölgenin ekonomik ve sosyal durumunu bu günden başlayarak tedavi edilmesi amacı taşıdığını düşünmek zorundayız.

 

HER İKİ TARAFIN BİR ARAYA GELMESİ BALIKESİR İÇİN BİR ŞANS

Toplantıları düzenleyen yetkililerin ve Büyükşehir Belediyesi yapısının gözlerinden kaçmaması gereken bir durumu da buradan anmamız gerekiyor; katılımcı halk kendisinden beklenen çabayı göstermektedir. Bu çabayı sergileyen ve gösteren halkın karşısında, bir kamu kurumu olarak ya da devlet olarak biz bir şey yapamayız demek kesinlikle mümkün değildir.  Ayrıca, yetkililer toplantılara katılım sağlayanların büyük çoğunluğunun, yaşadıkları çevre ile ilgili derin bilgiye sahip olmalarını güçlü bir taraf olarak görmeli ve bunun kendileri adına bir şans olduğunu da unutmamalıdırlar.

 

BÖLGENİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ

Kısacası, Stratejik Plana Katkı Toplantılarının yaratacağı sonucun, bölgenin çok hızlı bir şekilde kalkınması gerekiyor şeklinde ortaya çıkacağı düşüncesindeyiz. Bölge adına, tarım, turizm ve teknoloji başlıklarının öneminin daha da derinleşeceğinin görüleceğini hesaplıyoruz. Bölgemizin geleceğini daha emniyetli karşılaması için, bu başlıkların zorunluluk olduğunun altını da çizmek durumundayız.

Bölge insanının varlığına hürmet etmek ve yeni bir dönemde hiçbir vatandaşı aç bırakmamak adına yapılmasının zorunlu olduğu Stratejik Plana Katkı Toplantılarının, bütün bir bölgeyi yeni bir yaşam moduna sokacağına, ekonomik ve sosyal durumu tedavi edeceğine dair inancımızı korumak istiyoruz.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
MURAT KARACAN BÜYÜKŞEHİR’İN STRATEJİK PLANINI ANLATTI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!