MUHALEFETTEN ALTERNATİF TÖREN

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında resmi törende Atatürk Anıtı’na çelenk koyamayan siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve dernekler alternatif çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. Resmi törenin hemen akabinde yapılan alternatif törende konuşan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, tüm milli bayramlarda herkesin bir bütün olarak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen resmi törende çelenk anıta çelenk sunamayan siyasi partiler, dernekler ve sivil toplum kuruluşları alternatif tören düzenledi. Birçok kurum ve kuruluş Atatürk Anıtına çelenk koyarak 30 Ağustos Zaferini kutladı.

 

BU ÜLKE DAHA NİCE ZAFERLER YAZACAK

Alternatif kutlama töreninde konuşan CHP İl Başkanı Serkan Sarı yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Kentimizde yönetim sorumluluğu almış olan bütün yöneticilerimizin bu bayramda olduğu gibi diğer bayramlarda da Atamızın huzuruna çıkarak minnetimizi ve şükranlarımızı sunmamızda bize öncülük etmelerini istiyorum.30 Ağustos 1922 yılında emperyalizme karşı mücadele eden bütün devletlere umut olmuş büyük bir zaferin yıl dönümüdür. Bu yıl dönümünde emperyalizmin baskısı altında zulüm gören devletler, bu zaferle umut bulmuş, geleceklerine dair heyecan duymuşlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ülkemize bu büyük zaferle emperyal baskıdan ve zulümden kurtarmış ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmışlardır. Bugün bizlere düşen cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmaktır. O gün kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları savunan, baskıdan, zulümden kurtaran atalarımıza yakışır bir şekilde el birlik olacağız, bugün yine anlayışa hizmet edenlere karşı bir olup, birlikte mücadele edeceğiz. Bugün bizi hayatta tutan, bir arada tutan özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızın sembolü olan cumhuriyetimizdir ve cumhuriyetimizi ayakta tutan demokrasimizdir. Demokrasimize, meclisimize hep birlikte sahip çıkarak, özgürce bu sokaklarda gezebiliyorsak, bu değerlere sahip çıkarak başarabiliriz. Bunun için de her zamankinden daha fazla birbirimize sarılmalı, bir arada olmalıyız. Bu bilinç ve anlayışla hepinizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.Bu ülke daha nice zaferler yazacak. Emperyalist güçler o gün silahlarıyla topraklarımızı işgal etmeye kalktılar, bugün de paralarıyla işgal etmeye kalkıyorlar. Bilindiği gibi Kaz Dağları’nda yapılan talanı, ülkemizin dört bir köşesinde yapılan talanı hep birlikte görüyoruz. O gün nasıl silahların karşısında boyun eğmediysek, bugün de bu emperyalizmin karşısında, paralarının karşısında da bir karış toprağımızı teslim etmeyeceğiz. Bunu birlikte başarabiliriz. Bu başarıyı da çocuklarımıza, torunlarımıza emanet bırakacağımızı hep birlikte biliyoruz.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
MUHALEFETTEN ALTERNATİF TÖREN
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!