MİRZA’DAN SU ZAMMINA EVET DİYEN MECLİS ÜYELERİNE SERT SÖZLER

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TUFAN DALGIÇ / Bandırma

 

Bandırma eski Belediye Başkanı Dursun Mirza, Büyükşehir Belediyesi’nin suya yaptığı zamları eleştirerek zamma “evet” diyen belediye başkanları ve meclis üyelerinin siyasi tecrübeye sahip olmadıklarına işaret etti.

 

Kendi dönemlerinde hiç bir zaman halkın cebine dokunan kararlara “evet” demediklerinin altını çizen Mirza, geçmişte su zamlarını yargıya taşıdıklarını da hatırlattı. Mirza, “Biz su zammını mahkemeye taşımıştık. Şimdi indirilen o fiyat eskiye geri çekildi. Tekrar zam yapıldı. Kimseyi suçlamak için toplanmadık, kendi belediyemizi kendi arkadaşımızı eleştirmek için toplanmadık. Kendi partimizi de eleştirmek için toplanmadık ama biz tespiti yapmak için toplandık. Eğer zammı yapan bizimkiyse ‘sesimiz çıkarmayalım’  diyorsak bu doğru değildir. Birileri de ‘biz toplantıya katılmayalım’ diyorlarsa onlar kafalarını kuma gömüyor demektir. Ortada bir yanlışlık, halka karşı bir suç, halkın cebine elini sokan birileri varsa, eğer BASKİ batırıp bunu halktan çıkartıyorlarsa biz bunu dile getiririz arkadaşlar. Geçmişte ben de çok eleştiri aldım ama bütün eleştirilere saygıyla yaklaştım. Yeni yönetici arkadaşlarımız da bu eleştirilerden ders alacaklarıdır, almalıdırlar. Gerekçelere bakıyorum; Büyükşehir Başkanı ilçe başkanlarıyla toplantı yaptı ‘artık biz su basamayacağız’ öyle zor durumdaki su basamayacak ilçelere borçları var. Bandırma Belediyesi’ne de 13 milyon borçları var. ‘Bunları ödeyemeyeceğiz’. Ben alacaklı bir belediye bıraktığım zaman beni borç batağında bir belediye bıraktı diye suçlayan arkadaşlarımız olmuştu. Şimdi Büyükşehir Başkanından bunu öğrenmiş olduk” dedi.

 

 

“BEN BUNU TECRÜBESİZLİK OLARAK YORUMLUYORUM.”

Büyükşehir Meclisinde tecrübeli meclis üyelerine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Mirza, geçmişte kendilerince açılan davlardan alınan kararlarla, suda yapılan indirimin örnek gösterilere mahkemeye gidilmesi gerektiğini vurguladı. Mirza şunları söyledi:

“Biz Gönen barajından alıyoruz suyu, kendi belediyemizde bu işi götürüyordu. BASKİ kurulunca her şeyi onlara verdik. Biz suyu basarız Bandırma Belediyesi kendi bu işi yapabilir. Arkadaşlarımızdan Yılmaz’a ‘bize ver biz yaparız’ demesini beklerdim. Bandırma o hat çalıştığı sürece susuz kalmaz bize Burhaniye örneğini vermesinler. Sonra ne olmuş? Yılmaz bizim arkadaşlarımızı ikna etmiş grup kararı almışlar. Değerli arkadaşlarımız ben 2,5 yıl grup başkan vekilliği yaptım.

Bizler de grup kararı aldık ama hiçbir zaman halka karşı grup kararı almadık. Zam yapalım diye grup kararı almadık. Bu yanlıştır yanlış grup kararları desteklenmez. Suya zam yapılacak, oradan aldığı parayla BASKİ Bandırma Belediyesi’ne borcunu ödeyecek. Sonra kendi aynı parayı borç ödendikten sonra da almaya devam edecek. Halkın cebine el sokulacak. ‘Büyükşehir’le uzlaşma içinde olmazsak hizmet alamayız.’ gerekçelerden biri bu. Uzlaşma demek biat etmek değildir, biz de uzlaşmadan yanayız ama bakın Edincik merası konusunda 3 tane kesin yargı kararı varken uzlaşmaya yanaşmayanlar, ‘arazinin yarısını bize verin’ ondan sonra evet diyeceğiz diyenlerden şimdi biz uzlaşma bekliyoruz. Ben de uzlaşmadan yanayım, birlikte hareket edilsin ama bu güne kadar edilmedi.

 

 

“HAKKIMIZI KORUMAZSAK KUZU KUZU ÖDERİZ”

Biz Bandırmalılar kendi hakkımızı korumazsak kuzu kuzu zamları ödemeye devam edersek sırtımızdan sopa eksilmez. Kim el kaldırdıysa sadece CHP’liler değil, Başta AK Partililer, MHP’liler, bu zamma evet demiş. Sanırım İYİ Parti içerde değilmiş bu da ayrı bir tartışma konusu. Halka karşı bu zamma ‘evet’ demelerini onaylamıyorum. Bundan geri dönmek lazım. Biz burada toplanıyoruz, sesimizi yükseltiyoruz. Belki şimdiki zamma faydası olmaz ama daha sonra için tepki gördükleri zaman zamlara el kaldırmazlar bunu bilin. Ben bunu tecrübesizlik olarak yorumluyorum. Orada herhalde tecrübeli arkadaşlara ihtiyaç var. Bunları kendilerine anlatacak Şerafettin Engüdar gibi arkadaşımız. Oradaki mücadelesini biliyorsunuz. Her şeye evet demeyen halkın yanında yer alan insanlara ihtiyaç var. Şimdi tabii yargı kararları var. ‘kafana göre zam yapamazsın’ maliyet hesabı olmalı.  Yargının verdiği karar da tek fiyata geçilmesiydi. Bu yargı kararları örnek alınmalı.” 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
MİRZA’DAN SU ZAMMINA EVET DİYEN MECLİS ÜYELERİNE SERT SÖZLER
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!