MİLLETVEKİLİ BELGİN UYGUR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDEYDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek OSB’de yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Uygur’a BALOSB Müdürü Mesut Eray ile İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Ali Aşuk eşlik etti.

 

Yapımı devam eden S.S Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ‘ni ( Marangozlar Sitesi ) ziyaret eden Uygur’u Balıkesir Umum Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kamil Güler karşıladı ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kamil Güler yaptığı açıklamalarda  “ 2017 yılında temeli atılan 250 dönüm araziye sahip Marangozlar sitesinin içerisinde 240 m2 den 3 dönüme kadar farklı alanlara sahip 247 adet işyeri var ve her işletmede en az 7-8 kişi çalıştığı durumda bile yaklaşık 2000 kişi burada istihdam edilecek. Ayrıca bu şekilde büyük bir OSB’nin içerisinde bir küçük sanayi sitesinin yapılması projesi Türkiye’de tek ve bu proje bittiğinde ciddi anlamda ses getirecektir.“ dedi.

Bu inşaatın bir an önce bitmesi hedefinde olduklarını söyleyen Başkan Kamil Güler,  Marangozlar Sitesinin görsel anlamda göz dolduran bir yapısı olduğunu belirterek bu bölgede güzel işlerin yapılmasını sağlayacağını aynı zamanda Marangozlar Sitesi’nin olması ile burada bulunan küçük işletmelerin büyük firmalarla olan etkileşiminin artacağını böylece el birliğiyle OSB’nin gelişmesine katkı sağlanacağını dile getirdi.

İkinci ziyaret ise BALOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki ile birlikte Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’ne yapıldı. BALOSB Müdürü Mesut Eray ve MESTEM Müdürü Şaban Savaş  eğitim merkezini gezdirerek bilgi verdi.

Hüseyin BEKKİ yaptığı açıklamada “Fabrikaların nitelikli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi kurulmuştur. Bu merkez bünyesindeki 5 atölye ve 5 dershane ile hem OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atölye ihtiyacı karşılanacak hem de bir meslek sahibi olamamış gençlerin burada düzenlenecek eğitimlerde alacakları sertifikalarla meslek sahibi olmaları sağlanacaktır. Merkezimizde eğitim almış bu kişilerin daha sonra OSB’deki fabrikalarda istihdam edilmeleri sağlanacaktır. Bu merkez ayrıca Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi olarak hizmet edecektir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 7.500.000 TL tutarında gönderilen proje desteği kapsamında; makine parkı ve diğer eğitim desteği için tüm makine ve ekipmanların alımı yapılmış, kurulum sağlanmıştır. Eğitim merkezi 10 Martta açılacak ilk kursu ile eğitim faaliyetlerine başlayacaktır.“ dedi.

BALOSB Müdürü Mesut Eray, MESTEM’in kuruluş aşamasında firmalarla yapılan anket çalışması sonucunda en çok hangi branşlarda kalifiye eleman ihtiyacı olduğunun belirlendiğini ve firmalardan alınan bilgiler doğrultusunda açılacak kurs ve eğitim planlamalarının yapıldığını söyledi.

 

Milletvekili Belgin Uygur BALOSB ziyaretiyle ilgili olarak  “Marangozlar sitesinin yapımının bir an önce tamamlanarak burada bir çok kişinin daha istihdam edilmesinin Balıkesir için önemli olduğunu, nitelikli işgücünün temel kaynağı olan meslek liselerinin tanıtımının daha fazla yapılarak öğrenci sayısının arttırılması gerektiğini belirterek  mesleki eğitimin memleket meselesi olarak bilinmesinin altını çizmiştir. İŞKUR desteği ile son teknoloji ile donatılmış MESTEM’de nitelikli personel yetiştirilmek üzere kursların açılacak olması ve bu personelin  fabrikalarda istihdam edilecek olması mutluluk vericidir. İSTİHDAM konusu şehrimizin birinci önceliğidir“ şeklinde konuştu.

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
MİLLETVEKİLİ BELGİN UYGUR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDEYDİ
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!