MESLEKİ EĞİTİMDE BALIKESİR PİLOT BÖLGE OLACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir,  Eğitim- İstidam Bağlantısının güçlendirilmesi, Balıkesir’in pilot bölge olması konusundaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Aydemir, yaptığı açıklamada çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimleri mesleki eğitim programı zorunlu hale getirilip, örgün eğitim kapsamına dahil edilecek ve dört yıllık mesleki eğitim merkezi programı adı altında birleştirilecek. Bu sayede Eğitim-İstihdam bağlantısının güçlendirilmesi, özel sektör tarafından da mesleki eğitime doğrudan katkı sağlanması ve faaliyet gösterilen alanlarda ihtiyaç duyulan becerilere sahip nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Aydemir şu bilgileri verdi:

“Milli eğitim Bakanlığımız Mesleki Eğitim ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüz ile de TBMM’ de yapmış olduğumuz istişarede Balıkesir’imizin bu bağlamda pilot bölge olarak öncelik verilmesi, turizm, zeytin yetiştiriciliği ve işlenmesi başta olmak üzere nitelikli, yeterli, kalifiye insan gücü eksikliğinin giderilmesi konusunda fikir alışverişin de bulunduk. Eğitimli ve donanımlı insan gücü yetiştirilmesinde özel sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını kendisinin çekirdekten başlayarak yetiştirmesinin önünü açacak, sıkıntı yaşanan ara eleman, iş gücü ve vasıflı iş bulma sıkıntısının önleneceği, gençlerimizin eğitiminin yanında bir meslek koluna altın bilezik takacağı uygulamanın önümüzdeki günlerde TBMM genel kuruluna gelerek yasalaşacağı müjdesini veriyorum.” 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
MESLEKİ EĞİTİMDE BALIKESİR PİLOT BÖLGE OLACAK
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!