MASUM TÜRKER SMMMO’DAN DESTEK İSTEMEYE GELDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yönetimi 57. Hükümet’in Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve DSP eski Genel Başkanı Masum Türker ve beraberindeki heyeti ağırladı. TÜRMOB Başkanlık seçimleri için genel başkan adaylığı bulunan Türker, bu kapsamda Balıkesirli meslektaşlarıyla bir araya gelerek, genel başkanlığı halinde yapacağı projelerini anlatarak destek istedi.

TÜRMOB Başkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye Muhasebeciler Platformu’nun Genel Başkan Adayı olarak yola çıkan ekonomiden sorumlu eski Devlet Bakanı Masum Türker, Balıkesir’de meslek mensupları ile bir araya geldi. 12- 13 Ekim tarihlerinde Ankara’da yapılacak seçim öncesinde Balıkesir SMMM Odası Meclis Salonu’nda TÜRMOB delegelerine seslenen Türker, muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleklerinin birçok sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu, meslek üyeleri olarak mevcut durumu düzeltmek adına yeni bir yol haritası çizmeleri gerektiğini vurguladı. Örgütsel bir dayanışma ve katılımcılık anlayışıyla nasıl bir çözüm bulunması gerektiğini tüm meslek üyeleriyle birlikte kararlaştırılması gerektiğini ifade eden Masum Türker, TÜRMOB’un yeniden kurumsal bir kimlik kazanması için çalışacaklarını söyledi.

 

 

Meslek Mensuplarının Denetim Yeterliliği Artacak,

Projelerine de değinen Türker, mali müşavirlik mesleğini yeniden denetleyici bir mekanizma haline getirmek için çalışacaklarını belirtti. SMMM unvanının bir diğer yetkinliğinin ise denetim olduğunun altını çizen Türker; her muhasebecinin denetimci olmasını sağlayacak alt yapı çalışmasının hazır olduğunu söyledi.

 

Meslektaşlar için Alo-TÜRMOB,

TÜRMOB bünyesinde oluşturulması planlanan bir diğer projenin ise “ALO TÜRMOB” bilgi hattı inşası olduğunu belirten Türker; meslek mensuplarının mesleki soru ve sorunlarına çözümü sosyal medyada yetersiz bilgi paylaşımlarından değil, doğrudan alanlarında uzman kişilerden TÜRMOB bilgi hattına ulaşmak vasıtasıyla bulmalarını hedeflediklerini anlattı.

 

“Mücbir Sebep Hali” Çok Yakın

Türker konuşmasında, bilindiği üzere şu an ki uygulamada meslek mensupları yakın akrabalarını, annesini-babasını, eşini kaybettiği günde bile beyanname vermek, gerekli iş ve işlemleri yapmak zorunda. Uzun zamandır bu tür mücbir sebep halleri için kanuni değişiklik istenilmekte. Ne var ki meslek mensubu üzerinde en büyük baskılardan biri olarak görülen mücbir sebep hali durumunda, meslektaşların görev ve sorumluluklarını öteleme isteği ise ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından göz ardı edilmekte. Yerinde girişimlerle ve ayakları yere basan taleplerle meslek mensupları için “Mücbir Sebep Hali” için gerekli düzenlemeyi geçireceklerinin sözünü verdi.

 

Her Aileye Bir Mali Müşavir

Meslek üyeleri arasında politik görüşlerden kaynaklı ayrışmaların olduğuna da değinen Türker, Türkiye Muhasebeciler Platformu olarak ayrışmayı ortadan kaldırarak mesleki ilkeler üstünde tüm meslek üyelerini birleştireceklerini vurguladı. Mesleki faaliyetlerin yüksek kalite ve standartlar çerçevesinde yapılmasını sağlayarak meslek mensuplarının bunlara bağlılığını destekleyeceklerini dile getiren Masum Türker, mesleki uzmanlığın ilgili olduğu yerlerde özellikle ekonomik alanda kamu yararı konularında Türkiye ekonomisinin gelişmesine ciddi katkıda bulunacağına değindi. Bu bağlamda ekonominin değişmez paydaşı olarak görülen meslek mensuplarının sadece ticaret erbabı ile değil toplumun her bireyi ile dirsek temasında olduğunun altını çizdi. Devlet ile yurttaş arasında vergi gibi ülkelerin geleceği için hayati öneme sahip bir unsurun başarılı bir şekilde uygulanmasında tampon görevi görmekte olan meslek mensuplarının hizmetlerinin her aileyi kapsayacak şekilde yaygınlaştırılması gerektiğini savundu. Etkin bir vergi yönetiminde her aileye bir mali müşavir uygulamasının hayata geçirilmesi için proje bazında çalışmalarının hazır olduğunu dile getirdi.

 

Balıkesirli delegelerle ve üyelerle bir araya gelen Türker, toplantıya olan ilgi ve destekleri için kendilerine teşekkür etti. 12-13 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilecek TÜRMOB seçimlerinin önce ülkemize, ardından mesleğimize ve meslektaşlarımıza hayırlı olmasını temenni etti.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
MASUM TÜRKER SMMMO’DAN DESTEK İSTEMEYE GELDİ
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!