LUNAPARK ARSASI İÇİN SATIŞ KARARI ÇIKTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HAFTA başında CHP Karesi ve Altıeylül ilçe başkanlarının satılmaması yönünde basın açıklaması yaptığı 7 dönüm civarındaki Cengiz Topel’deki lunapark arsası dünkü Büyükşehir Meclisi gündemindeydi. CHP’li Meclis Üyeleri Edremit Belediye Başkanı Hasan Selman Arslan, Halime Nalan Korkmaz, İYİ Parti’den Emine Nur Çöller ve AK Partili Zeynep Özdemir’in katılmadığı Meclis’te arsanın satışı oylandı. 45 üye satılması yönünde oy kullanırken, 44 üye ret oyu verdi. Plan Bütçe Komisyonu’nda arsa için 22.7 milyon lira değer taktiri yapıldı.

 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı toplantılarının ikincisi dün gerçekleştirildi. Daha önceden belirlenen gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısında hafta içinde tartışmalara neden olan Lunapark Alanının satışı için oylama yapıldı.

CHP Altıeylül ve Karesi ilçe başkanlarının basın açıklaması yaparak karşı çıktıkları lunapark alanının satışına Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay çıktı. Belediye meclisinde yapılan oylamada 44-44 eşitlik sağlandı. Eşitlikte meclis başkanının oyu 2 sayıldığından satış kararı oy çokluğu ile alınmış oldu.

 

 

BAŞKANIN OYUYLA SATIŞ KARARI

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ikinci oturumunda lunapark alanının satışı ön plana çıktı. CHP’li ve İYİ Partililerin itiraz ettiği satış için meclis çoğunluğu önem taşıyordu. Meclis toplantısı öncesinde yapılan yoklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Belediye Başkanı Hasan Selman Arslan, CHP’li Edremit Meclis Üyesi Halime Nalan Korkmaz, İYİ Parti Meclis Üyesi Emine Nur Çöller ve AK Parti Meclis Üyesi Zeynep Özdemir izinli sayıldı. Demokrat Partili meclis üyelerinin de satışa karşı çıkmasıyla, gelmeyen meclis üyeler nedeniyle oylamada 44-44 eşitlik oldu. Yasa gereği meclis toplantılarında eşitlik olması durumunda meclis başkanının oyunun 2 sayılması nedeniyle, lunapark alanının satışı 45-44 oy çokluğunda gerçekleşmiş oldu.

 

 

ARSA SATIŞI İÇİN BEDEL TESPİTİ YAPILDI

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen rapor doğrultusunda Gümüşçeşme Mahallesinde bulunun ve muhalefetin satışına itiraz ettiği lunapark alanının satış kararı alındı. Komisyondan gelen raporda muhalefet partili meclis üyelerinin ret oyu kullandığı gözlenirken, raporda satışı yapılacak yerin bedeli konusunda bilgi verildi. Komisyon raporunda, Balıkesir Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 6 Haziran 2018 tarih ve 2018/251 sayılı kararı ile 21 milyon 340 bin 710 TL bedel tespiti yapıldığı belirtildi. Komisyon raporunda ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kıymet ve Takdir Komisyonu tarafından günümüz ekonomik koşullarına göre 6 Ağustos 2019 tarihindeki Gayrimenkul Değerleme Raporunda ise 22 milyon 766 bin 528 TL bedel tespitinde bulunduğu ifade edildi. Plan ve Bütçe ile Belediye Varlıklarını Değerlendirme Komisyonu üyeleri Bürhanettin Ağabeyoğlu, Canan Kırdar, Oktay Erbalaban, Murat Yazgan, Onur Satıcı ve Yalçın Cömert’in ret oyu verdiği kaydedildi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
LUNAPARK ARSASI İÇİN SATIŞ KARARI ÇIKTI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!