Kira artışları nasıl önlenecek? Bakan Şimşek anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek için orta vadede atılacak 3 adımı açıkladı.

Kira artışları nasıl önlenecek? Bakan Şimşek anlattı!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın kira artışlarına yönelik yazılı soru önergesini yanıtladı.

Buna göre 2018’in Kasım ayında 475,07 olan “gerçek kira” endeksinin, 2023’ün Kasım ayında 1888,02 değerine ulaştığını belirten Şimşek, 2018-2023 dönemindeki artış oranının yüzde 297,42 olduğunu aktardı.

Orta vadede atılacak 3 adım

Şimşek ayrıca eylül ayında yüzde 9,52 olan aylık kira artış oranının ekim ayında yüzde 7,91’e, kasım ayında yüzde 5,97’ye ve aralık ayında yüzde 4,48’e gerilediğinin altını çizdi.

Bakan Şimşek, kira enflasyonunu çözmek için orta vadede atacakları 3 adımı ise şöyle sıraladı:

“Orta vadede, enflasyonla mücadele ve kiralardaki fiyat artışlarının önüne geçmek üzere konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacaktır.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Kira artışları nasıl önlenecek? Bakan Şimşek anlattı!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!