Kayseri Pınarbaşı’nda seçim MHP’nin itirazı sonrası iptal edildi!

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde seçim MHP'nin itirazının ardından iptal edildi. CHP'nin uzun yıllar sonra kazandığı ilçede seçim kurulu kararına göre 2 Haziran'da tekrar sandık kurulacak.

Kayseri Pınarbaşı’nda seçim MHP'nin itirazı sonrası iptal edildi!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde CHP’li aday Deniz Yağan, yapılan sayımlarda 5 bin 82 oy alarak seçimi önde tamamladı.

Mevcut Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu ise 4 bin 758 oy alarak 2. sırada yer aldı. MHP’li yetkililer, mühürsüz pusulaların olduğu iddiasıyla seçimin iptali için İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu.

İlçe Seçim Kurulu, yapılan başvuruyu değerlendirdi ve 6 ‘evet’, 1 ‘ret’ oyuyla seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Seçimlerin tekrarlanacağı tarih ise 2 Haziran olarak belirlendi.

CHP’nin Kayseri il başkanlığından yapılan açıklamada, MHP’nin seçimin iptali için başvurusu üzerine yaşananlar şöyle ifade edildi:

  • “Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu tarafından verilen karar ile halkımızın helal oyları ile kazandığımız seçim iptal edildi.
  • MHP’nin itirazı sonucunda aynı ilçe seçim kurulu başkanının verdiği kararla seçim iptal edildi. Adliyeye gelen kalabalık bir grup, ilçe seçim kurulu başkanını darp etti, tehdit etti, hakaretlerde bulundu ve partimize iftiralar attı.
  • Pınarbaşı’dan tüm Türkiye’ye haykırıyoruz. Hak, hukuk, adalet anlayışımızla Pınarbaşı’yı halkın helal oylarını asla yalnız bırakmayacağız. Verilen karara karşı yasal itiraz süreçlerini takip edeceğiz. Halkımıza söz veriyoruz! Pınarbaşı’yı yeniden biz kazanacağız.”

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin ise yaşananları şu sözlerle aktardı:

  • “MHP, yıllar sonra CHP’nin kazandığı Pınarbaşı’yı kabullenemedi. Seçimlerin başlamasının ardından MHP vekilleri, despot ve ahlaki değerlerin dışına çıkarak sıkıntılar yarattı. Bugün de büyük baskılarla ve genel merkezden gelen baskılarla hukuksuz bir iptal kararı çıkardılar.
  • İlçe seçim hakimine fiziki bir darbe, hakaretler MHP milletvekili tarafından yapıldı. Buna rağmen hakim, onların lehine karar vermek zorunda kaldı. Seçim kurulu üyeleri, siyasi parti üyelerinden oluşuyor. İki gündür yapılan baskılarla diğer partilerin üyeleri de evet dedi ve seçimi yenileme kararı çıktı. Bu tamamen siyasi, ahlaki değerlerin dışında bir karardır. Pınarbaşı halkının helal oyları yok sayıldı.”

Keskin, il seçim kuruluna itiraz edeceklerini belirtti ve şunları ekledi:

“Bu kadar haksızlığa, fütursuzca hareketlerin karşısında sessiz kalmayacağız. Düşünebiliyor musunuz? O kadar hızlı hareket ediyorlar ki, hemen seçimi iptal edip, il kurulu kararını beklemeden 2 Haziran için karar alıyorlar.”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ise seçimlerin iptali sonrası yazılı açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Yaptığımız itirazlar sonucunda İlçe Seçim Kurulu Pınarbaşı Belediye Seçimleri ve Meclis Üyesi seçimlerinin iptali ve yeniden yapılmasına 6 kabul oyu ve 1 red oyu ile karar verdi. Sayın Kılıçdaroğlu yanlış yönlendirmeler ile yine boşa düştünüz. Ben size genel başkanlık yapmış birisi olarak sizin üslubunuzla cevap vermeyeceğim. Ama şunu bilin ki beni de sizi de tüm Türkiye artık daha iyi tanıyor. Bugün benim doğum günüm, kutlu olsun.”

Kaynak:Sözcü

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Kayseri Pınarbaşı’nda seçim MHP’nin itirazı sonrası iptal edildi!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!