Kaymakamlık açıkladı: Minare aslına uygun şekilde yeniden yapılacak!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edremit Kavurmacılar köyünün sembolü niteliğindeki minarenin kaçak şekilde yıkılmasıyla ilgili Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan’dan sonra, Edremit Kaymakamlığı da bir açıklama yaptı.

 

Kaymakamlığın açıklamasında minarenin yetkili kurumlardan izin alınmadan yıkıldığı belirtildi.

Kaymakamlık, minarenin aslına uygun şekilde yeniden yapılacağını da duyururken, yıkım işlemini greçekleştirenler hakkında adli soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Edremit Kaymakamlığı’nın açıklaması şöyle:

 

“İlçemiz Güre Mahallesi Kavurmacılar Köy içi mevkiinde mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 446 ada, 1 nolu parsel üzerinde bulunan 211 m2 yüzölçümlü taşınmaz, cami yapılmak üzere 2016 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı adına tahsisi gerçekleşmiştir.

Cami yapımı için istekli hayırsever ile Edremit İlçe Müftülüğü arasında cami yapım protokolü 12/07/2021 tarihinde imza altına alınmış olup; Edremit Belediye Başkanlığı’nın 11.04.2023 tarih ve 2023/79 sayılı yazısı ile inşaat ruhsatı alınmıştır.

Cami yapılacak taşınmazın hemen yanında bulunan kitabesinde 1960 yılında yapıldığı belirtilen eski minarenin 01/06/2023 tarihli İnşaat Mühendisi tarafından hazırlanan bilirkişi raporuna dayanarak; (minarenin taşıyıcı özelliklerini yitirdiği, yıkılmaya yüz tuttuğu ve çevresi için tehlike arz ettiği gerekçesiyle) yetkili kurumlardan izin alınmadan yıkımının gerçekleştirildiği anlaşılmıştır.

Yıkılan minarenin rekonstrüksiyon (yeniden yapım) tekniği ile aslına uygun olarak yeniden yapılması için gerekli talimatlar verilmiş olup; söz konusu yıkım işlemini gerçekleştiren ilgililer hakkında Edremit Cumhuriyet Başsavcılığımızca gerekli adli soruşturma başlatılmıştır. Konu Kaymakamlığımızca yakından takip edilmektedir.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Kaymakamlık açıkladı: Minare aslına uygun şekilde yeniden yapılacak!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!