KAYIP MUHABİRİ ARARKEN ŞEHİT OLDULAR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’un Çaykara ilçesi Derebaşı deresinde kaybolan AA muhabiri Abdulkadir Nişancı’yı arama çalışmaları sırasında akıntıya kapılan 2 asker şehit oldu.
Edinilen bilgiye göre, Çaykara ilçesi Derebaşı deresinde kaybolan AA muhabiri Abdulkadir Nişancı’yı arama çalışmaları sırasında arama kurtarma timinden 2 jandarma görevlisi sulara kapıldı. Yapılan arama çalışmaları sırasında kayıp askerlerden biri bulundu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılan asker şehit olurken, kayıp diğer askerin de cansız bedenine ulaşıldı. Şehit olan askerlerden birinin uzman çavuş diğerinin astsubay olduğu öğrenildi.

 

ŞEHİT ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Trabzon’un Çaykara ilçesi Derebaşı deresinde kaybolan AA muhabiri Abdulkadir Nişancı’yı arama çalışmaları sırasında akıntıya kapılarak şehit olan 2 askerin kimlikleri belirlendi.
Edinilen bilgiye göre, Çaykara ilçesi Derebaşı deresinde kaybolan AA muhabiri Abdulkadir Nişancı’yı arama çalışmaları sırasında arama kurtarma timinden 2 jandarma görevlisi sulara kapıldı. Yapılan arama çalışmaları sırasında kayıp askerlerden biri bulundu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılan asker şehit olurken, kayıp diğer askerin de cansız bedenine ulaşıldı. Şehit olan askerlerin Astsubay Mustafa Gidergelmez ile Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya oldukları belirlendi.

 

CESETLERİ DEREDEN ÇIKARILDI

Trabzon’un Çaykara ilçesi Derebaşı deresinde kaybolan AA muhabiri Abdulkadir Nişancı’yı arama çalışmaları sırasında akıntıya kapılarak şehit olan 2 askerin cenazeleri uzun uğraşlar sonucunda dereden çıkartıldı.
Çaykara ilçesi Derebaşı deresinde kaybolan AA muhabiri Abdulkadir Nişancı’yı arama çalışmaları sırasında Astsubay Mustafa Gidergelmez ile Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya, Çamlıkaya HES bölgesinde HES’in kapaklarını açmaya çalışırken bir anda akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Kaybolan iki asker HES’ten yaklaşık 600-700 metre ileride 100’er metre arayla dereden çıkartıldı. Yapılan tüm kalp masajı ve çabalara rağmen askerlerin şehit olduğu açıklandı.

Şehit olan JAK personeli iki asker, uzun uğraşlar ve halatlar yardımı ile dere içerisinden yola çıkartıldı. Ambulansla Çaykara Devlet Hastanesi’ne gönderilen şehitlerden Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya’ya ilk yardım ekiplerinin ambulansta yaptığı müdahalenin ardından nabız alınması üzerine Of Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Şehit asker burada yaklaşık 1,5 saat süren tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Kayıp JAK Timleri’ni arama çalışmalarını takip eden Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 8 gündür AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı’yı arama çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü hatırlatarak “Arama çalışmalarına Jandarma Genel Komutanlığı’nın Arama Kurtarma ekipleri olan JAK Timleri de katılıyordu. Çalışma sırasında 2 personel Çaykara ilçesi Çamlıkaya HES bölgesinde akıntıya kapılarak suda kayboluyorlar. Suya kapıldıkları yerden 600-700 metre mesafede kendilerine ulaşıldı. Tüm müdahalelere rağmen maalesef jandarma personelimizi JAK Timi’ndeki arkadaşlarımızı kurtaramadık. Başka aileleri olmak üzere hepimizin başı sağ olsun” dedi.
Çalışmaları izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise yaptığı açıklamada “Arkadaşlarımızın, şehitlerimizin kurtarılması için burada çok büyük bir mücadele sergilendi. Biz de şahit olduk ama maalesef naaşlarına ancak ulaşılabildi. Aileleri başta olmak üzere tüm jandarma personelimize ve milletimize baş sağlığı diliyorum, Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

 

ŞEHİT ASKERLER İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Bayburt’un Aydıntepe ilçesi Dumlu köyünde 10 Mayıs günü uçurumdan dereye düşerek kaybolan AA muhabiri Abdulkadir Nişancı’yı arama çalışmaları sırasında Trabzon’un Çaykara ilçesi Çamlıkaya HES bölgesinde akıntıya kapılarak şehit olan 2 asker için bugün sabah saatlerinde tören düzenlendi.
Kayıp gazeteciyi arama çalışmalarına katılan Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) Arama Kurtarma Timi’nde görevli Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mustafa Gidergelmez (32) ile Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya (36) için Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nda saat 09.00’da düzenlenen törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, kayıp gazeteciyi arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipler ile askeri personel katıldı.
Törende şehit askerlerin özgeçmişleri okunurken, yapılan duaların ardından Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mustafa Gidergelmez’in cenazesi askeri uçakla memleketi Gaziantep’in Islahiye ilçesine, Uzman Çavuş Eyüp Kapaklıkaya’nın cenazesi ise Çorum’un Kargı ilçesine gönderildi.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
KAYIP MUHABİRİ ARARKEN ŞEHİT OLDULAR
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!