İSMAİL OK ADADAKİ YANGINI YAKIN TAKİBE ALDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Milletvekili İsmail Ok Marmara Adası’nda yaşanan orman yangını sonrasında bölgede incelemelerde bulundu. Ok yangın felaketini yaşayan vatandaşların yanında olmak ve acılarını paylaşmak için Marmara Adası’na gitti. Milletvekili İsmail Ok yangının büyümesindeki gerçek nedenin yangına geç müdahale edilmesi ile itfaiye araç ve teçhizatlarının yetersiz olduğunu ileri sürdü.

Yangının yaralarının sarılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen İYİ Parti Milletvekili İsmail Ok, yangının büyümesinde sorumlu olanların da hesap vermesi gerektiğini söyledi. İsmail Ok, Marmara Adası’nda yaptığı incelemelerde yangından zarar gören vatandaşların mağduriyetinin giderilmesini de istedi.

 

HALKIMIZIN YANINDA OLMAK İSTEDİK

İYİ Parti Milletvekili İsmail Ok Marmara Adası’ndaki orman yangınıyla ilgili yaptığı inceleme sonrasında şunları kaydetti:

“Bu ziyaretimizin amacı amacı; Bu felaketi yaşayan hemşerilerimizin yanında olmak ve acılarına ortak olmaktı. Ayrıca; Yangının neden bu kadar uzun süre kontrol altına alınamadığını bizzat felaketi yaşayanlardan öğrenerek kamuoyunu bilgilendirmekti. Felaketi bizzat yaşayan vatandaşlarımız da yetkililer gibi rüzgarın varlığını teyit ediyorlar. Ancak yangının bu kadar büyümesinin gerçek nedeni; isimleri ve görüntüleri elimizde olan görgü tanıklarının ifadeleri ile yangına müdahalede yaşanan gecikme, itfaiye araç ve teçhizatlarının yetersizliği bu yangının büyümesinin en büyük nedeni olduğunu tespit ettik.

 

YANGINA GEÇ MÜDAHALE OLMUŞ

Şöyle ki; İhbarlara rağmen itfaiye olay yerine tam bir saat sonra ulaşmıştır. Daha da vahimi ise gelen itfaiye araçlarının hortumlarının eski ve patlak olması. Yangın söndürme helikopterinin de olay yerine tam iki saat sonra gelmesi, yangının kontrolden çıkmasına neden olmuştur. Önceki gün bu yangına sebep olduğu iddia edilen iki vatandaşımız tutuklanmıştır. Kuşkusuz bu yangını kimler çıkardıysa hukuk önünde hesap verecektir ve vermelidir de. Ancak böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması için görevini yerine getirmeyen ve ihmali olan yetkililer hakkında derhal idari ve hukuki soruşturma başlatılmalıdır. Ayrıca Marmara Adalar İlçemiz afet bölgesi ilan edilmeli ve özellikle binlerce küçükbaş ve onlarca büyük baş hayvanı telef olan vatandaşımıza devletin yardım elini uzatması gerekir.

 

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bizler Marmara adaları ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız adına bunun takipçisi olacağız. İtfaiye çalışanlarımız ile birlikte halkımızın fedakarca verdikleri mücadele sonunda yangının ilçeye sıçraması engellenmiştir.”

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
İSMAİL OK ADADAKİ YANGINI YAKIN TAKİBE ALDI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!