HEP MAHCUP ÇOCUKLARDIK…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
BANDIRMA BANSES Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tufan Dalgıç’tan Tolga Tosun analizi.
HEP MAHCUP ÇOCUKLARDIK TOLGA…
CHP Bandırma Belediye Başkan Adayı olarak Parti Meclisi’nde onaylanan Av. Tolga Tosun, cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında Bandırmalılara kendini ifade etme fırsatı yakaladı. Tosun kısaca konuşmasında; kentte işsizliği belediye başkanı olduğunda çözeceğini, tarih, doğa, insan ve çevre odaklı bir belediyeciliği yaşama geçireceklerini aktardı. Tosun belki de yaşamı boyunca ilk kez sayısı 2 bine ulaşan bir topluluk karşısında konuştu. Bu noktada heyecan yapması çok normal. Biz yalnızca heyecanı görüyoruz ancak bir diğer önemli mesele de Dursun Mirza’nın DSP’ye geçeceği yönünde yayılan söylentiler. İste bu söylentiler Tolga üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Bunun yanı sıra bazı CHP’liler Dursun Mirza’ya olan kızgınlığı nedeniyle Tolga üzerinden intikam almanın peşinde. Özellikle vurgulamak gerekli; Tolga Tosun birilerinin intikam aracı değil, tam tersine Tolga Tosun CHP’yi çalışkanlığı, dinamizmi, söylemleri ve ortaya koyduğu projeler ile bir araya getirecek biri. Atatürk gençliği her yükün altından kalkabilecek donanıma sahiptir. Tolga da o gençlerden biri ve umarım intikam peşinde koşanlar da ne denli önemli bir seçim arifesinde olduklarını kavrar.

Bugüne kadar alkışlandıkça daha çok alkış bekleyen siyasetçileri gördük. Oysa Tolga Tosun her alkış sesinde mahcup bir yüz ifadesi ile karşımızdaydı. Bu noktada hep söylediğim gibi bize kibirden ve egodan yanına varamadığımız, bütün dağları yaratan politikacılar değil, alkışlandığında ve övgü dolu sözler duyduğunda mahcup olan mütevazı siyasetçiler gerekli. Aday tanıtımında Bandırma’nın böyle bir siyasetçi kazandığını gördüm. Hep mahcup çocuklardık Tolga! Alkış sesleri arasında alçak gönüllü olmak belki de en büyük erdemlerden biri ve Tolga Tosun konuşmasının ardından bizlere bunu tek tek insanların elini sıkarak, söylediklerine kulak vererek meydanda gösterdi.

ADAYI BİR KEZ TANITIRSINIZ 

Tolga’nın konuşması ile ilgili eleştirilerde yapılıyor. Yukarıda anlattıklarımın dışında Tolga Tosun’un mücadele verdiği yalnızca Dursun Mirza baskısı değil. Tolga’nın adaylığını sahiplenmek hatta rol çalmak isteyenler dahi var. Tolga zekası ve becerisi ile bunların da üstesinden gelecektir. Onun konuşmasını beğenmeyenlere birkaç laf etmek lazım. Bu memlekette “Abicim ablacım” diyerek politika yapan Ahmet Akın Milletvekili oldu. Fikret Şahin’in meydandaki konuşmasında “E” harfine yaptığı zulmü herkes dinledi. Bunları bir kenara bırakın “Duayen başkan” dediğimiz Sedat Pekel’den  “ve, veya, veyahut” bağlaçlarını kullanmadan bir konuşma yapmasını isteyin bakalım yapabilecek mi?  İşin özü bu örnekler ortadayken “Uçan kuşun kanadını kırmamak” lazım. Tolga Tosun daha nice konuşmalar yapacak. Bunların dışında seçim sürecinde yalnızca 1 kez yapılma şansı olan “aday tanıtım” toplantısında gördüğüm fiziki eksiklikler de var. Özelikle vurgulamak isterim ki, 21. yüzyılda 39 yaşındaki genç bir adayın tanıtımı ne yazık ki 19 yüzyıl mantığı ile yapıldı. Arkaya bir afiş asılmış bir pano ve Tolga Tosun kendi fotoğrafı önünde konuştu. Oysa ilerleyen teknoloji ile arkaya ekranlar konabilir ve 4 aydan bu yana Bandırma’da gidilmedik yer bırakmayan Tolga Tosun’un o dönemlerde yaptığı çalışmalar fotoğraflarla insanlara sunulabilirdi.(Güzel haber yine Allah korudu arka fon düşmedi). Ayrıca insanlar siyasetçilerden yapacaklarını basit bir şekilde anlatmasını bekliyor. Kavramların, akademik sözlerin yeri halka seslenilen kürsüler değil. Bunun yanı sıra günler geçmesine karşın Tolga Tosun’un yaptığı konuşmaları içeren bir profesyonel video ne yazık ki sosyal medyada yok. Sünnet düğünü çekilseydi şimdi CD’si elimizde olurdu. Tosun’un üzerine basarak konuştuğu konular 2-3 dakikalık videolar haline getirilmeliydi ve daha çok insana ulaştırılmalıydı diye düşünüyorum. Sunucu seçimi de bu tip tanıtım toplantılarında son derece önemli. Sunucular o kalabalığı söylemleriyle coşturmalı, adayın konuşmasına zemin hazırlamalı. Balıkesir genelinde yapılan aday tanıtımları arasında belki de en çok insanın katıldığı program Tolga Tosun’unki oldu. Ancak ne yazık ki, il başkanı ve milletvekillerinin katıldığı bu programın haber metni ve fotoğrafları Balıkesir’deki gazetelere gönderilmemiş. 1-2 gazeteci ağabeyim benden istedi. Basın konusuna dikkat edilmediği için il genelinde ses getirecek bir toplantı ne yazık ki Bandırma yerelinde kaldı. Bu olumsuzlukların dışında İYİ Parti’nin Tolga Tosun’u ciddi şekilde sahiplenmesi CHP ve Tosun adına önemli bir gelişme, aynı zamanda Tosun’un  geniş kitlelere ulaşabileceğinin de bir göstergesi. Ayrıca neyi eleştirirsek eleştirelim insanlar Tolga Tosun ile bir değişimin başladığını artık biliyor ve umutlular. Tosun’u gördüklerinde, yan yana geldiklerinde gözleri parlıyor…
TUFAN DALGIÇ / BANSES
Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
HEP MAHCUP ÇOCUKLARDIK…
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!