“GERİCİLİĞİ ARTTIRAN DEĞERLERE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Mualla Orman 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle basın açıklaması yaptı. Orman açıklamasında çocuklar için nitelikli, demokratik, bilimsel, laik, kamusal eğitim için mücadele etmeye hazır olduklarını vurguladı.

YKKED Balıkesir Şube Başkanı Mualla Orman yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“9 Eylül 2019 Pazartesi Günü, son yıllarda hep olduğu gibi,okullarımız büyük sorunlarla yeni öğretim yılına başlıyor. YKKED olarak öğrencilerimize, öğretmenlerimize, tüm eğitim emekçilerine başarılar diliyoruz.Bilinsin ki, Enstitülerin halkı aydınlatma mücadelesinden  aldığımız ışıkla; her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizin her yerindeki şubelerimiz ve üyelerimizle birlikte; çocuklarımız için nitelikli, demokratik, bilimsel,laik, kamusal eğitim için köy enstitüleri deneyiminden yararlanılması konusunda mücadele etmeye devam edeceğiz.Eğitimin dinselleştirilmesinin ve piyasalaştırılmasının sonucu olarak legal yada illegal, pıtrak gibi çoğalan özel kurumlarda ortaya çıkan çocuk istismarı ile ülkemizin geleceğinin çalınmasına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.Kamu okullarına ve milli eğitim teşkilatına, bilimsel düşünme becerisi elde edinememiş  dinci, gerici, yandaş kadroların yerleştirilmesi çabalarına karşı çıkacağız.Öğretmen yetiştiren kurumların nitelikli öğretmen yetiştirilmesinin karşısında duran her türlü engele karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.

Ülkemizde her geçen gün artan “kadına yönelik şiddetin” nedenlerinden birinin eğitimde cinsiyet eşitsizliğinin körüklenmesi olduğu bilinciyle, eğitimde ve toplumun her kesiminde cinsiyet eşitsizliği ile mücadele etmeye devam edeceğiz.  Gericileşen eğitim müfredatının yapılanması konusunda önerilerimizle bilimsel bir eğitim müfredatının oluşturulması konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kültürel değerlerimizin yok edilmesine, okullarda “değerler eğitimi” adıyla sadece gericiliği artıran değerlerin öğretilmesine karşı mücadelemize devam edeceğiz. Ormanlarımızın yok edilmesine, çevrenin emperyalizm ile ortaklaşılarak talan edilmesine, tarımın kapitalistleştirilmesine olanak tanıyan politikalarla mücadele edeceğiz.Doğal olarak eğitim kurumlarını da etkileyen, ülkemizdeki her türlü muhalefetin korku yoluyla sindirilmesini sağlayanlara karşı doğru bildiklerimizi söylemeye  devam edeceğiz.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
“GERİCİLİĞİ ARTTIRAN DEĞERLERE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ”
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!