GEÇMİŞ OLSUN KOMŞU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MERKEZ üssü Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi olan 5.0 şiddetindeki deprem 20 Şubat akşamı saat 21.23’te meydana geldi. Deprem Ege ve Marmara bölgelerinde hissedilirken, Balıkesir’de de panik havası yaşandı. Uzun süren yer sarsıntısında Balıkesir’de herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı, ancak Çanakkale’nin Balıkesir sınırındaki ilçesi Ayvacık, iki yıl aradan sonra yine deprem gerçeğiyle karşı karşıya kaldı. 5.0 şiddetindeki depremin ardından 46 artçı sarsıntı meydana geldi. Yer sarsıntıları devam ediyor. 6 Şubat 2017’de yine Ayvacık merkezli  5.3 şiddetinde bir deprem yaşanmış ve ilçeye bağlı köylerde çok sayıda bina hasar görmüştü.

Depremin ardından Ayvacık ve köylerinden elde edilen saha tarama bilgilerine göre, Adatepe köyünde 2 konut, Ahmetçe köyünde 1 cami, 1 okul, 8 boş bina ve 12 konut, Akçin köyünde 1 ahır ve 3 konut, Baharlar köyünde 2 konut, Çaltı köyünde 3 konut, Dibekli köyünde 1 boş bina ve 8 konut, Güzelköy’de 7 konut, Kayalar köyünde 7 boş bina ve 6 konut, Kısacık köyünde 6 konut, Sazlı köyünde 4 ahır, 1 cami, 9 boş bina ve 5 konut, Misvak köyünde 1 konut ve Süleymanköy’de 2 konutun duvarlarında çatlaklıklar, eski ve boş binalarda duvar yıkılmaları ve hasarlar olduğu öğrenildi. Ayvacık’ta hasar tesbit çalışmaları devam ediyor.

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Ayvacık ilçesi Tartışık köyüne 3,5 kilometre uzaklıkta olarak saptadığı deprem, yerin 5,95 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.
İlçe Kaymakamlıkları, AFAD, Emniyet, Jandarma, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Türk Kızılay’ı, UMKE ve muhtarlıklarca bölgede yapılan çalışmalara göre herhangi bir can kaybı meydana gelmediği anlaşıldı. Ayvacık’ta 15, merkezde ve diğer ilçelerde 6 vatandaşın deprem korkusuyla hastaneye başvurduğu öğrenildi. Bölgede Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince ön hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Ekipler tarafından hasar gören binaların yıkımına başlanıldı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
GEÇMİŞ OLSUN KOMŞU
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!