“GAZETECİLER ÇARPIK DÜZENİ YAZDIKLARI İÇİN TUTUKLU”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl 1.si düzenlenen  Burhaniye Ören Kitap Fuarında akşamları yapılan panellere ilginin çok fazla olması hem panelistleri, hem de vatandaşları sevindirdi.

Önemli konukların bir birinden farklı olarak yaptıkları panellerde Türkiye gündeminin önemli konuları izleyenlerle paylaşıldı. Kitap Fuarının 2. Gününde Ören Meydanına kurulan platformda sunuculuğunu gazeteci  Sinan Karahan’ın yaptığı akşamın ilk konuğu Halk TV  yapımcısı yazar Serhan Asker oldu.

Demokrasilerde Meydanın Rolü nedir konulu panele ilginin fazla olması karşısında şaşırdığını ama çok mutlu olduğunu söyleyen Asker konuşmasında Atatürk konusunda ve basındaki gelişmelere değindi.

Türkiye’de siyasi erklerin cezaevlerinde tutuklu gazeteci yoktur söylemleri var. Bunlar doğru mudur? sorusu üzerine Serhan  Asker şu mesajları verdi:

“Bugün bakıldığında cezaevlerinde tutukluluk yaşayan gazeteciler hepsi doğru haber yaptıkları için, demokrasi adına ülkenin içinde bulunduğu çarpık düzeni yazdıkları için tutuklandılar. Yalan haber yapmaları istendi ama yapmadılar. Yalanın şöyle bir sıkıntısı vardır. Mutlaka döner dolaşır ortaya çıkar. Yazdıkları haberler nedeniyle tutuklanıp cezaevine konan hiçbir gazeteci yoktur Avrupa’da. Dünyada hapiste olan en çok gazeteci Türkiye’de.

 

“HALK TV LOGOSUNU GÖRÜNCE KAÇIYORLARDI”

Ben gazetecilik konusunda her kademede görev aldım. Türkiye’de en rahat gazeteciliği biz yapıyoruz. Biz daha önce alanlara gönderdiğimiz muhabir arkadaşlarımıza haber dönüşünde 2-3 kişi anca konuşuyordu mikrofona. Halk TV logosunu gördüklerinde kaçıyorlardı. İşte bu gün doğalgaza yüzde 15 zam için arkadaşlar sahaya giderek röportaj yaptılar kaç kişi konuştu dersiniz 300 kişi. Halk TV logosunu gören vatandaş mikrofona içini dökmek istiyor. Yandaş kanallar sahaya inse bir tane vatandaş bulamaz. Çünkü onlar doğruyu yazmıyor, doğruyu söylemiyor.

 

“YALAN HABERDEN UZAK DURUYORUZ”

Seçimlerden bir gün sonra 1 Nisan’da reytinlere baktığımızda en fazla izlenen haber kanalı Halk TV oldu. Biz hiç uğraşmıyoruz. Sadece gerçeği, doğruyu gösteriyoruz. Yalan haberden uzak duruyoruz. Böyle olunca da en üste çıkıyorsunuz.  İktidar kendisine bağlı gazeteciler yaratmaya çalışıyor. Bunun iktidar tarafından da sorgulanması gerekiyor. 4 yabancı dil biliyorum. TRT’de 19 yıl çalıştım. Almanya’da eğitim aldım. Almanya’da RTL’de ilk işe başladım. TRT’de 19 yılda şef yardımcısı bile olamadım. Beni spor muhabiri yaptılar, sonra da Yurt haberlerine geçtim. Hep sürgün yedim. Sonra da Halk TV’den teklif geldi ve oraya geçtim. Bu ülkede ne kadar yetenekli olursanız olun, Ak Partili değilseniz bir şey olamıyorsunuz.

 

“KÜTÜPHANELERDE 12 MİLYON KİTAP VAR”

19 sene boyunca hadi gel eğil seni müdür de yaparız, belki genel müdür bile olabilirsin. Ben dedemin kemiklerini sızlatmam dedim. Bir milli eğitim bakanı “oyunuzu bize verin, cennetin tapusu sizde” diyebiliyor. Daha ne söyleyeyim. Bu ülkede nasıl okuyoruz. Kitap okuyor muyuz?  Türkiye’de günde 6 saat TV izleniyor, yılda 1 saat kitap okunuyor ortalama bu. Finlandiya’nın nüfusu 3.5 milyon, kütüphanesinde 38 milyon kitap var. İrlanda’nın nüfusu 5 milyon kütüphanesinde 48 milyon kitap var. Bizim ülkemiz 80 milyon acaba bizim kütüphanemizde kaç kitap var. 12 milyon. Dev ülke diyoruz ya. Almanlara meydan okuyoruz. Kitap okumadığımız zaman bizi idare edecek adamlar gelir.

 

“GÜNÜMÜZ VASATLARIN DEVRİ”

M.Ö 4. Yüzyılda Socrates yargılanıyor. Niye yargılanıyor. İşte o Platon’un yazdığı kitapta o meşhur savunmasını biliyoruz. Socrates’e “ sen gençleri ahlaksızlığa ittin diyorlar. Niye diyor. Niye onlarla konuşuyorsun. Niye ders veriyorsun. Bakın şimdi sen bunları  söylersen diyen heyet, hani Habur’dan geldiler ya. Habur da bir mahkeme kuruldu çadırda. Bizim hakimler diyorlar ya sen pişmansın, yok değilim diyen adama karşılık böyle plansız bir açılım vardı. Her zaman tartışılacak bir konu. Socrates’e de böyle diyorlar. Biz en azından seni idamdan kurtaracağız diyorlar. Ben sizin söylediklerinizi söylemektense ölmeyi tercih ederim diyor. Günümüz vasatların devri.

Şimdi futbola dönelim. Ünlü Brezilya’lı futbolcu Socrates . Brezilya’ya gittik. Buluştuk. O zaman tedavi görüyordu. 1 yıl sonra da kaybettik. Bana iki soru sordu. Suç ve Ceza’dan iki soruyu da bildim. Sohbete başladık. Che Guevera hayranı. Bana Guevara’yı anlat dediğimde. Bırak şimdi. Asıl Guevera sizde. Kim diye sorduğumda Grande Ataturk dedi. Bizde Che Guevara hayranlığı hala devam ediyor. Aslında en büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk dedi.”

 

Konuşmanın ardından Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, panelist Serhan Asker’e günün anlamını belirten bir plaket ve hediye verdi. Asker, “böylesine önemli bir organizasyonu gerçekleştiren Burhaniye Belediye başkanı Ali Kemal Deveciler ve ekibine çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız, iyi ki Burhaniye gelmişim” dedi.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
“GAZETECİLER ÇARPIK DÜZENİ YAZDIKLARI İÇİN TUTUKLU”
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!