Feyza Altun hakkında istenen ceza belli oldu!

Avukat Feyza Altun hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan iddianame düzenlendi. Soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Altun hakkında düzenlenen iddianamede, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Feyza Altun hakkında istenen ceza belli oldu!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medyadan yaptığı paylaşım nedeniyle gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest kalan avukat Feyza Altun hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, “X” isimli sosyal medya hesabından şeriatla alakalı yaptığı paylaşım nedeniyle Altun hakkında soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

İddianamede, soruşturma kapsamında alınan ifadesine yer verilen Altun, söz konusu paylaşımı kendisinin yaptığını kabul ederken, ancak şeriatın din olmadığını, siyasi bir rejim olduğunu, dini bir inanca hakaret etmediğini belirtti. Altun, üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

ŞERİATIN TANIMI TDK’YE GÖRE YAPILDI

İddianamede, Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre şeriatın, “Kuran’daki ayetlere, Hz. Muhammed’in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku” olarak tarif edildiği belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin hazırladığı rapora da yer verilen iddianamede, şüphelinin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla binlerce kullanıcının dini değerlerine yönelik ağır saldırı kabulüyle yoğun tepkide bulunduğu, bu minvalde kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin meydana geldiği savunuldu.

İddianamede bu kapsamda, şüphelinin sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımla din bakımından farklı özelliklere sahip halkın bir kesimini diğer kesiminin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrikte bulunmak suretiyle üzerine atılı olan suçu işlediği iddia edildi.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede, Altun’un “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Soruşturma kapsamında 19 Şubat’ta gözaltına alınan avukat Feyza Altun, emniyetteki işlemlerinin ardından ertesi gün sevk edildiği Beykoz Adliyesi’nde tutuklanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmişti. Hakimlik, Altun’un “yurt dışına çıkış yasağı” ve “haftada 2 gün karakola imza atma” şartını içeren adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmasına karar vermişti.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Feyza Altun hakkında istenen ceza belli oldu!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!