EDİNCİK MERASI’NDA BÜYÜKŞEHİR’DEN GERİ ADIM

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükşehir yasasıyla birlikte Bandırma Belediyesi ve Büyükşehir arasında dava konusu olan, hazineye devredilen 6 bin 300 dönümlük Edincik Merası’nın tekrar gündeme gelmesi ve 1125 dönümlük alanda yapılması öngörülen tahsis amacı değişikliği gelen tepkiler üzerine geri çekildi.

 

POLİTİKA / AYNUR ARICAN / Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi 13 Nisan’da yapılan 1.olağan toplantısında AK Parti grubu Edincik Merasının 1 milyon 125 bin metrekarelik kısmının tahsis değişikliği ile ilgili önergesini, gelen tepkiler üzerine geri çekti. Bandırma/Edincik Mahallesi 185 ada 2172 parselin 1.125.000,00 metrekarelik kısmının tahsis amacının değiştirilmesiyle merada TOKİ’nin “ilk evim, arsam” projesinin hayata geçirilmesi hedeflendiği öğrenildi.

 

 

BANDIRMA KENT KONSEYİ’NDEN DE TEPKİ GELMİŞTİ

 Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat Edincik merasının tahsis amacının değişikliğinin Büyükşehir Meclis gündemine alınmasına ilişkin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada meranın TOKİ’ye tahsis edileceği duyumlarını aldıklarını ve bölgede tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun yürütüldüğünü, Edincik merasının daha önce de Bandırma ve Büyükşehir arasında dava konusu olduğunu ve meranın korunması gerektiğini söyleyerek, “Daha önceki süreçlerde bölgenin plan değişikliklerine Bandırma Kent Konseyi ve Belediyesi itiraz etmiş yargı sürecinde devam etmektedir. Şimdi ise Edincik Merasına dair yeni bir konu gündeme gelmiştir. Dar gelirli vatandaşlarımızın ev ve arsa sahibi olmalarını bizlerde istemekteyiz ancak bölgemiz özelinde tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun yürütüldüğü daha önce farklı konularla meranın korunması noktasında mücadele ettiğimiz Edincik Merasının tahsis değişikliğini onaylamıyoruz. Edincik halkımızla ve temsilcileri ile sürekli iletişim halindeyiz ve onlarında isteği bu şekildedir. Edincik Meramızın korunması noktasındaki mücadelemizi her türlü platformda sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde tepkilerini dile getirmişti.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
EDİNCİK MERASI’NDA BÜYÜKŞEHİR’DEN GERİ ADIM
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!