DÜZELTME VE CEVAP

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazetenize ait http://politikam.com/ adresli web sitesinde 28.07.2020 tarihinde, http://politikam.com/fransiz-petrol-sirketi-20-isciyi-sorgusuz-sualsiz-isten-atti.html linki ile “Fransız petrol şirketi 20 işçiyi sorgusuz sualsiz işten attı.” Büyük puntolarla Ana başlıklı ve içerikli haber müvekkil şirketi ithal altında bırakan iddialar içermekte ve yayımlanan haber gerçek dışı, haksız, hukuka aykırı içerikler taşımaktadır.

Söz konusu haberde, müvekkil şirket bünyesinde çalışmakta iken, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını iddia eden kişiler tarafından yapılan basın açıklamasına yer verilerek, mesnetsiz ve yeterli araştırma yapılmadan gerçeğe aykırı birçok husus gerçekmiş gibi yansıtılmıştır.

Haberdeki gerçek dışı unsurlar şunlardır:

1- Açıklama yapan kişiler, müvekkil şirket çalışanları değil, alt işveren işçileridir.

2- Açıklama yapan kişiler, müvekkile ait petrol istasyonunda değil, müvekkile ait lojmanda ve restoranda, garson, bahçıvan vb. olarak yardımcı hizmetlerde çalışmışlardır.

3- Alt yüklenici ile imzalanan süreli iş sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle, bu kişiler müvekkil tarafından değil, alt yüklenici tarafından işten çıkarılmıştır.

4- Açıklama yapan kişiler, 31.03.2020 tarihinde hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını iddia etmiş olsalar da, çalışmış oldukları şirketle sözleşmenin son ereceği hususu kendilerince bilinmektedir. Açıklama yapan kişiler, yasağa rağmen işten çıkarıldıklarını iddia etseler de işçilerin çıkarılmayacağına ilişkin yasal düzenleme 17.04.2020 tarih ve 31102 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7244 Sayılı Kanunun 9. maddesi ile kabul edilmiş olup, işçilerin işten çıkarılması kendilerinin de ifade ettiği gibi, bu tarihten önce gerçekleşmiştir.

5- Açıklama yapan kişiler, dava sürelerinin geçirilmesi amacıyla kendilerinin oyalandığını iddia etmişlerse de pandemi sürecinde hukuki sürelerin işlemediği herkesin malumudur. Kaldı ki bu kişiler tarafından Arabuluculuk sürecine, yasal süre içerisinde başvurulmuş ve kendileri ile 16.07.2020 tarihinde arabuluculuk görüşmeleri yapılmıştır.

Taraflar arasında anlaşma sağlanmaması üzerine 17.07.2020 tarihinde D.bakır iş mahkemeleri nezdinde işe iade talepli dava ikame edilerek basın açıklamasından çok önce yargı süreci zaten başlamıştır.Objektif ve tarafsız gazetecilik gereği, basın açıklamasında belirtilen hususların gerçeği yansıtıp yansıtmadığı araştırıldıktan ve bu kapsamda şirket yetkilileri ile görüşüldükten sonra haberin yayımlanması gerekirken tüm bunlar yapılmadan haber yayınlanmış, birçok ülkede faaliyette bulunan ve saygın bir şirket olan müvekkil zan altında bırakılmıştır.

Bu itibarla Ajansınız tarafından yayımlanan haberde yer alan iddiaların gerçek dışı olmasından bahisle söz konusu yanlışın düzeltilmesi zorunluluğu doğmuş olup, anılan haber ile şirketimize yöneltilen iddiaları kabul etmediğimizi; ajansınıza ait web sitesinden, haberin kaldırılarak tarafımızca gönderilen düzeltme ve cevap yazısının web sitenizde ve gazetenizde yayımlanmasını, aksi taktirde, müvekkil şirketin kişilik haklarına yapılan saldırının ortadan kaldırılması için gereken yasal yollara başvuracağımızı belirtiriz. 06.08.2020

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

N.V.Turkse PERENCO Ankara Şubesi
Vekili Av. Roşan Hülya YAKA

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
DÜZELTME VE CEVAP
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!