Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan deprem bölgesine yönelik hibe ve kredi mesajı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni’nde, kentte 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının sürdüğünü belirterek, Yerinde Dönüşüm projesi kapsamında hem kredi hem de destek verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni’ne canlı bağlantı ile katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın burada yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle oldu:

“Deprem bölgesinde yaşayan kardeşlerimizi asla yalnız bırakmadık. Depremzedelerin acılarını paylaşanlardan olduk. Depremzedelere hakaret edenlerden değil 85 milyonun tamamını kucaklayanlardan olduk.

“Hatay’da Yerinde Dönüşüm projesine 86 bin kişi başvurdu”

Hatay’da 32 bin 600 konut, 7 bin 800 köy evi ve depo olmak üzere, toplam 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası devam ediyor.

Deprem bölgesini sadece fotoğraflardan görenler, 11 ilimizi etkileyen afetin boyutunu görmekte zorlanıyor. Devletimizin tüm sıkıntalara rağmen yaraları sarma çabası bir gerçektir. Ekonomisi ne kadar iyi olursa olsun, böyle bir afetin ardından toparlanabilecek ülkelerin sayısı bir elin parmağını geçmez.

İnşa edilen konutlarda depreme dayanıklılıkla ilgili hiçbir sorun oluşmayacak. 

Hatay’da Yerinde Dönüşüm projemize toplam 86 bin kişi başvurdu. Proje kapsamında biz hem hibe hem de kredi desteği vereceğiz.

Bugün temellerini attığımız projelerimizle birlikte Hatay’ın kent meydanının, şehir merkezinin inşası için de ilk kazmayı vuruyoruz.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan deprem bölgesine yönelik hibe ve kredi mesajı
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!