Cumhur İttifakı ortaklarından Mustafa Destici: ”Asgari ücretliden vergi alınmamalı”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, verginin varlıklı kişilerden alınması gerektiğini belirterek, “Emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Dolayısıyla burada düzenlemeye ihtiyaç vardır.” dedi.

BBP Başkanı Destici, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin başladığına işaret ederek, şunları söyledi:

“Temennimiz memurlarımızı, çalışanlarımızı önce enflasyona ezdirmemek, daha sonra da refah paylarını artırmak olmalıdır. Bunun yolu, Türkiye’nin denk bütçe yapabilmesinden, Türkiye’nin dış ticaretindeki açığı kapatmasından, cari açıktan kurtulmasından, Merkez Bankası döviz rezervlerinin daha da yükselmesinden ve üretim ile istihdam yaratılmasından geçmektedir.”

Vergi sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Destici, şunları söyledi:

“Vergi sistemimizle ilgili çok kapsamlı düzenlemeye ihtiyacımız var. Bu maliyetlerin yükü, vatandaşlarımızın tamamının sırtına yüklenmemelidir. Geliri düşük olan ile geliri yüksek olan akaryakıtta aynı Özel Tüketim Vergisi’ni ödememelidir. Bu adil, hakkaniyetli değildir.

Türkiye’nin en zengin, en varlıklı insanıyla 7 bin 500 lira emekli maaşı alan ya da 11 bin 400 lira asgari ücret alan akaryakıt istasyonuna gittiğinde aynı miktarda ÖTV ödememelidir. Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır, emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Dolayısıyla burada düzenlemeye ihtiyaç vardır.”

Mustafa Destici ayrıca emeklilerin maaşlarının yılbaşı beklenmeden yeniden düzenlenerek artırılması gerektiğini de kaydetti.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Cumhur İttifakı ortaklarından Mustafa Destici: ”Asgari ücretliden vergi alınmamalı”
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!