Çorlu’da 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası davasında karar açıklandı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin yaralandığı tren kazasına ilişkin davada 9 sanığa 8 yıl 4 ay ile 17 yıl 6 ay arasında hapis cezası verildi.

Çorlu tren kazası
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çorlu ilçesinde 2018 yılında meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili mahkeme kararı açıklandı. Dönemin TCDD yetkililerine yönelik verilen cezalar şu şekildeydi:

Dönemin TCDD Birinci Bölge Müdürü Nihat Aslan’a 15 yıl, TCDD Bakım Müdürü Turgut Kurt’a 16 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Bakım Servis Müdürü Mümin Karasu’ya verilen 21 yıl hapis cezası, adli sicil kaydına göre takdir indirimiyle 17 yıl 6 ay olarak düşürüldü. Bakım Servis Alanlarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Levent Meriçli’ye verilen 11 yıl hapis cezası da aynı şekilde adli sicil indirimiyle 9 yıl 2 aya indirildi. TCDD Birinci Bölge Bakım Müdür Yardımcısı Nizamettin Aras’a 8 yıl 4 ay, TCDD mühendisleri Tevfik Baran Önder’e 10 yıl, Deniz Parlak ve Kubilay Başkaya’ya 9 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat’a verilen 11 yıl hapis cezası, önce 16 yıla çıkartıldı, ardından adli sicil indirimi uygulanarak 13 yıl 9 ay hapis cezasına indirildi.

Sanıklardan Özkan Polat, Mümin Karasu, Nihat Aslan ve Turgut Kurt hakkında tutuklama kararı verildi. Davada yargılanan 4 sanık ise beraat etti. Levent Kaytan, Burhan Ortancıl, Çetin Yıldırım ve Celalettin Çabuk’a ayrı ayrı beraat kararı verildi.

Kararın açıklanmasının ardından Çorlu’da yaşayan aileler, avukatlar ve CHP lideri Özgür Özel açıklamalarda bulundu. Aileler, adaletin sağlanmasının önemli olduğunu belirterek, üst düzey sorumluların da yargılanması gerektiğini vurguladılar. Özel ise mahkeme kararını olumlu bulduklarını ancak yetkililerin yanı sıra özelleştirme politikalarının temsilcilerinin de yargılanması gerektiğini ifade etti. Davayı takip eden Ahmet Şık ise mahkeme heyetini tebrik ederek, mücadelenin sonuç verdiğini dile getirdi.

Çorlu’da görülen dava öncesi ailelerin düzenlediği yürüyüşte CHP lideri Özgür Özel, mazlumların ve masumların yanında olacaklarını belirtti ve kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla birlikte adliye binasına yürüdü.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Çorlu’da 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası davasında karar açıklandı
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!