CHP’DEN BİLİMSEL VE PARASIZ EĞİTİM ÇAĞRISI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okulların açılmasına az zaman kaldı. Yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte bildik sorunlar yine gündemde olacak. CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, eğitim öğretim alanında yaşanan sorunlara dikkat çekti. “Yaz aylarının bitişinde eğitim öğretim yılının başlaması ülkemizde büyük kalabalıklara “eyvah okullar” açılıyor dedirtiyor” diyen Yalçın, Milli Eğitim’in kötü yönetildiğini ileri sürdü. Yalçın görüşlerini şu sözlerle açıkladı:

 

“Güle güle başlayabildiğimiz bir eğitim yılı olmaması bizleri üzdüğü gibi yoksul ve emekçi halkımız adına daha fazla mücadele için bizleri hırslandırıyor.

Okul başlarken kırtasiye malzemelerindeki fiyat artışları, gelirleri artmayan halkımıza korkulu rüyalar gördürüyor.

Ülkemizde eğitim öğretim yılının başlangıcı kötü yönetilen ve her ay biraz daha iyileşeceğiz diye pışpışlanan ekonominin yaz tatili sonunda ilk ciddi testini yapacağı dönemdir.

Okul ürünlerine erişmenin çocuklarımızın istediği okul malzemelerini edinmenin ne kadar güç olduğunu daha eylül gelmeden etiketlerden anlıyoruz.

Sadece okul malzemeleri değil, ülkemizde yaz boz tahtası olmuş sınav sonucu nitelikli okullara yerleşemeyen; NİTELİKSİZ okullara yerleştirilecek öğrencilerin adrese göre yerleşimi sırasında meydana gelen kuralsızlıklar da ebeveynlerin yeni kabusu.

Kapısının yanındaki okula değil de şehrin öbür ucuna gönderilen öğrencilerin ailelerinin feryatları,bu düzensizlikleri düzeltmek ya da bu düzensizlikleri yaratmak için birkaç BİN liralarla ifade edilen bağışlara zorlanan velilerimiz.

Bu kayıt döneminde okula yeni başlayacakların hoca farkı ve adres ayarı için aynı bağışlar karşımıza çıkmakta. Bu iddiaları parti olarak takip ettiğimizi de kamuoyuna duyururuz.

Lise Sınavlarından artan 1.070.000 çocuğumuz gittikleri okulların NİTELİKSİZ okullar olması travmasını yaşayarak okullarına gidecekler.

Çocukların ve ailelerin güle oynaya başlamadığı bir eğitim öğretim yılı “fikri hür, vicdanı hür” kuşaklar yetiştiremeyecektir.

Ülkemizin güzel insanları, emekçi halkımızın çocuklarının bu koşullarda eğitim öğretim yılını karşılaması yönetenlerin ayıbıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu dram bu halka yaşatılmayacaktır.

Cumhuriyet devriminin eğitim öğretim kazanımları yeniden bu ülkenin gerçeği olacaktır.

Bu vesile ile emekçi halkımızı laik, demokratik, bilimsel ve PARASIZ bir eğitim için partimize desteğe davet ediyoruz.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
CHP’DEN BİLİMSEL VE PARASIZ EĞİTİM ÇAĞRISI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!