CANBEY PARAGUAY İZLENİMLERİNİ ANLATTI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

GEÇTİĞİMİZ hafta Paraguay’ın başkenti Asunsion’da düzenlenen Dünya Genç Parlamenterler Birliği toplantısında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni temsil eden AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbe izlenimlerini gazetemize anlattı.

Canbey, Paraguay’da devlet başkanlığı ve parlamenterler nezdinde yaptıkları görüşmelerin ardından Türkiye’ye döner dönmez Paraguay Ankara Büyükelçisi’nin kendisini ziyaret ettiğini belirtti. Canbey, “Paraguay dönüşünden hemen sonra Büyükelçi’nin Meclis’te beni ziyaret etmesinden çok memnun oldum. Bu ziyaret, Paraguay’ın ülkemizle ticari işbirlikleri yapma isteğinin bir tezahürü. Genç Parlamenterler Zirvesi için gittiğimiz Paraguay’da hangi sektörlerin öne çıktığını, Türkiye ile Paraguay arasında hangi alanlarda işbirliği yapılabileceğini ilişkin görüşmelerimiz de olmuştu. Devlet Başkanlığı ve bakanlıklar nezdindeki bu görüşmelerin hemen ardından Paraugay Büyükelçisi ziyaretime geldi. Demek ki bizimle ticaret ve başka alanlarda işbirliğini arttırmak istiyorlar” şeklinde konuştu.

 

 

PARAGUAY HAYVANCILIKTA BİR NUMARA

AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey, Paraguay’ın hayvancılıkta dünyanın en önemli ülkelerinin başında geldiğini de kaydetti. Canbey şu bilgileri verdi:

 “Çiftlik ziyaretleri sırasında Hindistan’a özgü Brahman inekleriyle Angusların birleşiminden ortaya çıkan Brangus ineklerini gördük. Bu hayvanlar doğada besleniyor ve 1.5 ton ağırlığa ulaşabiliyor. İklimsel ortam değişikliğine uyum sağlanabilirse Türkiye’de de bu büyükbaş hayvanların yetiştiriciliği söz konusu olabilir. Yaptığımız görüşmelerde canlı hayvan ithalatı, çiftlik üretimi gibi karşılıklı ticari faaliyetler olabileceğini konuştuk. Ayrıca Brangusların Türkiye’de yetiştirilmesi için embriyo transferi de gündeme geldi.”

 

 

DEMİR ÇELİK VE TEKSTİL İSTİYORLAR

Milletvekili Canbey, Paraguay’ın en önemli ihtiyaçlarının başında demir çelik ürünleri ve tekstil geldiğine de dikkat çekti. Türkiye’nin bu alandaki üretim potansiyelini anlattıklarını kaydeden Canbey, Türkiye ile Paraguay arasında yıllık 300 milyon dolarlık bir ticaret hacmi olduğunu, karşılıklı anlaşmalarla bu rakamın artacağını da söyledi. Canbey, “Türkiye için Paraguay’da önemli fırsatlar olduğunu düşünüyorum. Görüşmelerimizde biz Türkiye’ye ne kazandırabiliriz, onlara ne verebiliriz, ne alabiliriz, bu konuda uzun görüşmelerimiz oldu. Demir çelik ve tekstil ürünlerine ihtiyaçları var. Paraguay’daki devlet yetkililerine hem Türkiye’yi, hem de Balıkesir’in özelliklerini anlatma fırsatı bulduk. Bizim zeytinyağımızın özelliklerinden söz ettik. Zeytinyağı konusunda hayli ilgililer, bizden zeytinyağı istiyorlar. Dönüşte ziyaretimize gelen Paraguay Büyükelçisi gıda ürünleri konusunda üretici şirketlerin isimlerini istedi. Ayrıca iki ülke arasında öğrenci değişim programları uygulanması konusunda da görüş alışverişi yaptık” dedi.

 

 

SEÇİLME YAŞININ 18 OLMASINA ÇOK ŞAŞIRDILAR

Canbey, zirvede çeşitli grup toplantılarına katıldıklarını, genç liderlik konusunun ele alındığını da belirtti; “Paraguay’daki Genç Parlamenter Zirvesi’ne pek çok ülkeden temsilciler katıldı. Biz de orada hem ülkemizi, hem Balıkesir’i temsil etme fırsatı bulduk. Onlara Türkiye’deki uygulamalar hakkında bilgi verdik. Türkiye’nin gençlere verdiği önemin altını çizdik. Bizdeki seçilme yaşının 18 olmasına oldukça şaşırdılar” şeklinde konuştu. (POLİTİKA)

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
CANBEY PARAGUAY İZLENİMLERİNİ ANLATTI
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!