Can Atalay’dan açıklama: ”TBMM’yi göreve ve sorumluluğa davet ediyorum”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gezi Davası hükümlüsü TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, Meclis’e çağrı yaparak, “TBMM’yi göreve ve sorumluluğa davet ediyorum. ‘6 Şubat deprem farkındalık günü’ olarak ilan edilmelidir” ifadelerini kullandı.

 

Gezi tutuklusu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay, 6 Şubat’ın ‘Deprem Farkındalık Günü’ olması gerektiğini ifade etti.

Can Atalay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “6 Şubat Depremlerinin birinci yılını doldurmak üzereyiz. Hataylılar ve diğer bölgelerdeki deprem mağdurları için hayat hala normalleşmedi” ifadelerini kullandı.

Meclis’e çağrı yapan Atalay, “Cumhuriyet tarihinin en büyük yıkımı ve en fazla can kaybına sebep olmuş bu büyük depremlerin yıldönümüne giderken TBMM’yi göreve ve sorumluluğa davet ediyorum” dedi.

Atalay, “Bu anlamlı gün nezdinde, ‘6 Şubat deprem farkındalık günü’ olarak ilan edilmelidir” çağrısını yaptı.

Can Atalay’ın açıklaması şöyle:

“6 Şubat Depremlerinin birinci yılını doldurmak üzereyiz. Televizyon ve gazete haberlerinden gördüğüm ve bana ulaşan bilgilerden edindiğim kadarıyla, Hatay ve depremden etkilenen diğer bölgelerde halkın; barınma, sağlık, eğitim, ulaşım, temiz su ve gıda başta olmak üzere temel haklara erişim hala büyük bir sorun. Hataylılar ve diğer bölgelerdeki deprem mağdurları için hayat hala normalleşmedi.

Ama ben ne o günü, ne de o günden sonra yaşananları unuttum! Enkaz kaldırma çalışmalarında hayatta kalmaya çalışan sizlerin kurduğu çadırların yanına moloz dökerek sizleri asbeste, toza maruz bıraktıklarını unutmadım. Kontrolsüzce yıkılan binaların operatörlerinin can verdiğini de unutmadım, moloz taşıyan hafriyat kamyonlarının aldığı canları da. Unutmadım, bir bir not ettim. Dikmece’de halkın zeytinlerine sahip çıkmak için mücadele ederken, sıkılan biber gazını, suyu. Yalnızca mücadele eden yoldaşlarımın yanlarında olamadığım için hayıflandım.

 

HALKLARIN HESAP DEFTERİNDE YAZILI DURUYOR

Biliyorum siz unutmadınız yaşadıklarınızı, ben uzaktayım ama ben de unutmadım. Depremin 40. günü Antakyalı, Samandağlı, Defneli kadınların ellerinde rihenleri ve bahurlarıyla “Ma rıhna nıhna hön” diyerek yeri göğü inlettiklerini de unutmadım. Hayıflandım, bir çift ayak olamadığım, bir ses de ben çıkaramadığım için. Geçtiğimiz haftalarda Sutaşı’nda yanarak can veren İsacan ve Doğa’yı da unutmadım. 2012 raporunda depreme dayanıksız olduğu sağlık bakanlığınca tespit edilen İskenderun Devlet Hastanesi’nde açık bir sosyal cinayete kurban giden yurttaşlarımızı, Özel Defne Devlet Hastanesi’nin yoğun bakımında ölüme terk edilen abilerimi, ablalarımı ve kardeşlerimi de unutmadım. Hastanenin emekçileri canlarıyla uğraşırken onları işten çıkaran, hastanenin enkazını dahi satan o insan müsveddesi patronunu da unutmadım. Her biri benim nezdimde halkların hesap defterinde yazılı duruyor.

 

MECLİS’E ÇAĞRI

Cumhuriyet tarihinin en büyük yıkımı ve en fazla can kaybına sebep olmuş bu büyük depremlerin yıldönümüne giderken TBMM’yi göreve ve sorumluluğa davet ediyorum. Bu anlamlı gün nezdinde, “6 Şubat deprem farkındalık günü” olarak ilan edilmelidir. 6 Şubat, kaybettiklerimizi anacağımız ve toplumda afet bilinci oluşturmaya yönelik kapsamlı çalışmaların yapılacağı bir gün olmalıdır.”

 

Haber Merkezi

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Can Atalay’dan açıklama: ”TBMM’yi göreve ve sorumluluğa davet ediyorum”
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!