BÜYÜKŞEHİR’E ÜMRANİYE’DEN İTHAL GENEL SEKRETER

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ali Osman Sali.. Mehmet Bozdemir.. Osman Yenidoğan.. Mehmet Gürbüz.. 2014’de kurulan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde sırasıyla Genel sekreterlik görevi yaptılar. Dördünün de görev ömrü uzun sürmedi. 31 Mart yaklaşırken Büyükşehir’e beşinci Genel Sekreter atandı. Yeni Genel Sekreter’in adı  Mustafa Küçükkapdan. Son görev yeri Ümraniye Belediyesi. Burada Başkan Yardımcılığı yapan Küçükkapdan, yeni dönem için aday gösterilmeyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın çıraklarından.

 

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi henüz beş yaşını bile doldurmadı ama, beşinci Genel Sekreteri görüyor.

Edip Uğur Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 2014’de, AK Parti eski Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali’yi Genel Sekreterliğe getirmişti. Bürokrat kökenli politikacılardan olan Sali, Edip Uğur’la anlaşamadı, altı ay sonra görevi bıraktı. Sali’nin ardından yine bürokrasiden gelen Mehmet Bozdemir Genel Sekreter oldu. Bozdemir 7 aylık görev süresinin sonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na geçti.

Boşalan Genel Sekreterlik koltuğuna bu kez Burhaniye Kaymakamı Osman  Yenidoğan oturdu. Edip Uğur’un tercih ettiği bu isim iki yıla yakın Genel Sekreter olarak görev yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığı emrine geri döndü.

Yenidoğan’ın ardından İller Bankası Genel Müdür Yardımcılarından Mehmet Gürbüz Genel Sekreterliğe atandı. Gürbüz, Uğur’un zorunlu istifası ve Zekai Kafaoğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na atanması sürecinde Genel Sekreterlik yaptı. Bir yıl kadar görevde kalan Gürbüz, 31 Mart yerel seçimlerinde memleketi Kahramanmaraş’tan Belediye Başkan Adayı olmak için istifa etti. Gürbüz, şu anda Elbistan Belediye Başkan Adayı.

Gürbüz’den boşalan Genel Sekreterliğe, birkaç ay önce Bağcılar’dan gelen Cemil Şahin vekalet ediyordu.  Şimdi Büyükşehir’e yeni bir Genel Sekreter ataması daha yapıldı.

 

HASAN CAN’IN ÇIRAĞI

GENEL SEKRETER OLDU

Bir ara Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacağı dedikodularıyla gündem olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, kendi ilçesinde 31 Mart için aday gösterilmedi. AK Parti’nin bir başka ismi tercih ettiği Ümraniye Belediyesi’nde  Başkan Yardımcılığı yapan Mustafa Küçükkapdan, Can’ın oyun dışı kalmasıyla kendisine yeni bir görev yeri arayışına girdi. Küçükkapdan bu süreçte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne Genel Sekreter olarak atandı. Küçükkapdan, sosyal medya hesaplarında yaptığı bir paylaşımla yeni görevinin duyurusunu yaparken, Balıkesir’den ‘ustamın memleketi’ diye söz etti.

İŞTE YENİ GENEL SEKRETER

MUSTAFA KÜÇÜKKAPDAN’IN

ATAMAYLA İLGİLİ DUYURUSU

Yeni Genel Sekreter Mustafa Küçükkapdan’ın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne atandığını anlatan duyurusu şöyle:

“Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın teklifi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın oluru ile Büyükşehir Belediyemize Genel Sekreter olarak atandığım bilgisi şahsıma iletildi. Bu onurlu vazifede görevlendirilmem vesilesi ile başta bizleri layık gören ve güvenerek bu günlere getiren çok kıymetli büyüklerimize şükranlarımı arz ediyorum. Yine her an yanımda olduklarını hissedeceğim dostlarıma, akrabalarıma, mesai ve yol arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 23 yıllık devlet vazifesinde ve çok daha uzun siyasi mücadelemizde 1994 yılı sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İGDAŞ) ile başladığımız ve akabinde de üç dönem boyunca Ümraniye Belediyemizdeki görevlerimizle, halkımıza hizmet etmeye gayret ettik, onur ve şerefle hamdolsun…

 

“USTAMIN MEMLEKETİ

BALIKESİR”

Bu vesile ile artık, omuzlarımızda ödenmesi bize düşen yüce bir vefa borcu olduğunu bildiğim, ustamın memleketi Balıkesir’e ve güzel hemşehrilerimize en yakışır hizmetleri sunabilme heyecanı ve aşkı ile doluyum. Rumeli bir annenin ve yörük bir babanın evladı, karadenizli bir hanımın eşi olarak, Rabbimin armağanı iki evladımızla aile şiarımız odur ki; “Al bayrağımızın dalgalandığı, vatanımızın her karışı mübarektir bizim için”. Yeni ama bildiğim, üstesinden gelebileceğime inandığım, meşakkatli bir hizmet koşusuna çıktığım bu günlerde; ihtiyacım olan desteğiniz ve kalbi dualarınızdır. Esirgemeyin lütfen. Tarihi, kültürü, turizmi, sanayisi, eğitimi, tarım ve hayvancılığı ile ülkemizin en doğal ve en bereketli güzelliklerine sahip, Kuva-yi Milliye şehri Balıkesirimizde, her şeyin çok daha güzel olması için, gayret gösterip, alınteri dökeceğime şimdiden söz veriyorum. Allah kısmet ederse; bundan sonra çok daha fazla güzel şehrimizi ve başarılarımızı duyacaksınız.”

10 BALIKESİR / www.10balikesir.com

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BÜYÜKŞEHİR’E ÜMRANİYE’DEN İTHAL GENEL SEKRETER
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!