Büyükşehir Belediyesi’ndeki borç dudak uçuklattı! 20 Milyar TL’nin üzerinde!

31 Mart seçimlerinde Ak Parti'den CHP'ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcu açıklandı.

''Büyükşehir Belediyesi'nde borç 20 Milyar TL'nin üzerinde''
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart seçimlerinde Ak Parti’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcu açıklandı. CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, belediyenin 15 yıl boyunca Ak Parti yönetiminde olmasına rağmen, CHP’ye devredilmesinin ardından en borçlu belediyeler arasında olduğunu ifade etti.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Ak Parti’den CHP’ye geçti. Seçimlerde yüzde 47 oy oranıyla birinci çıkan CHP’li Mustafa Bozbey, Ak Parti adayı Alinur Aktaş’a yaklaşık yüzde 10’luk bir fark atarak Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı oldu.

Yeni yönetim göreve başladıktan sonra ilk iş olarak belediyenin borçlarını inceledi. Bu incelemeler sonucunda belediyenin, Ak Parti döneminde büyük bir enkazla karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı. CHP Milletvekili Hasan Öztürk’ün açıklamasına göre, belediyenin rekor borcu, 20 milyar TL’nin üzerinde.

Öztürk, Ak Parti döneminde Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun 7,1 milyar TL olduğu yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Devir teslim töreninde, belediyenin iştirakleriyle birlikte borcunun 20 milyar TL olduğu ifade edilmişti. Bozbey ile yapılan görüşmelerde ise borcunun 20 milyar TL’nin dahi üzerinde olabileceği tahmin edildiği aktarıldı.

Öztürk, Ak Parti ve MHP’den devralınan belediyelerin toplam borç yükünün 100 milyar TL olduğunu hatırlatarak, “Ancak görünen o ki 100 milyar TL daha da artacak” şeklinde konuştu.

Kaynak:BirGün

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Büyükşehir Belediyesi’ndeki borç dudak uçuklattı! 20 Milyar TL’nin üzerinde!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!