BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAMA İŞLERİ DAİRESİ!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, geçtiğimiz hafta 9 milyar TL olarak belirlenen ve Meclis’te kabul edilen 2023 yılı bütçesinin yüzde 43’ünün yatırımlara harcanacağını açıkladı. Yüzde 43’lük yatırımdan en büyük payı ise yol çalışmaları alacakmış.

 

2023’te yollar için 1 milyar 615 milyon TL harcanacak.

İçinde bulunduğumuz yılda da bütçeden en büyük pay yol işleri için ayrıldı muhtemelen.

 

Kırsal mahallelerin yollarından zaman zaman haber veriyoruz sizlere. Kış aylarında ‘obruk’ olarak tanımlanacak kadar büyük ve derin çukurların oluştuğu kırsal mahalle yolları bunlar.

Yıllardır doğru düzgün asfalt yüzü görmeyen, ufak tefek yama işlemleriyle dolgu yapılarak “böyle idare edin” denilen yollar çoğu.

 

 

Ya şehir merkezinde durum?

Hepiniz az çok farkındasınız, şehir merkezinde ana caddeler ve sokaklarda nicedir asfalt çalışması yapılmıyor. Özellikle ana caddelerdeki durum berbat ötesi. Meydan ve meydancıklar için büyük paralar harcanırken, yol işlerine zaman ve bütçe ayrılmadığı göze çarpıyor. Millikuvvetler Caddesi’ni yenileyip, Zağnos Paşa Meydanı çevresini ve Deve Loncası tarafındaki sokakları asfaltlayıp “Büyükşehir çalışıyor” algısı yaratıyorlar ancak bu çalışmalar şehrin bütününü kapsamıyor.

Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahalle yollarında olduğu gibi, şehir merkezindeki cadde ve sokakları da yamayla geçiştiriyor.

 

 

İşte buna bir örnek.

Büyükşehir’in kamyonu, silindiri ve personeli,  Abdulgafur Efendi Caddesi’nde yama çalışması yapıyor.

Bir ucu Balıkesir Valiliği’ne, bir ucu tarihi Yeşilli Camii’ne bakan Abdulgafur Efendi Caddesi, Balıkesir’in en işlek dar caddelerinden biri. Cadde baştan sona tek sıra otopark olarak kullanılıyor. Delinatör ve demir park bölmeleriyle motosiklet ve bisikletler için de park yeri olarak değerlendirilen cadde, yayalar için çok güvenli değil. Valilik tarafından kaptırıp gelen bir sürücünün yayalara ve bölgedeki sokak hayvanlarına çarpma olasılığı da yüksek. Caddedeki tek yaya geçidi de çoğu zaman geçici park yeri oluyor.

 

Nicedir asfalt yüzü görmeyen caddede oluşan derin çukurlar ve göçükler yamalanıyor ama bu yamalar kalıcı olmuyor.

Bölgede yeni bir sokak ve cadde düzenlemesi planları yaptığı bilinen Büyükşehir Belediyesi’nin, Abdulgafur Efendi Caddesi için de kalıcı ve yaya ağırlıklı bir düzenleme gitmesi isteniyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAMA İŞLERİ DAİRESİ!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!