BİTMEYEN KÜLTÜR MERKEZİ!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ümraniye Belediyesi’nde Hasan Can dönemi bitince Altıeylül’de yapımına başlanan Kültür Merkezi yarım kaldı. Kendi kaynaklarıyla yapıyı tamamlayamayan Altıeylül Belediyesi, konuyu Kültür Turizm Bakanlığı’na havale etti. Yapılan protokolle Kültür Merkezi için geri ödemek kaydıyla 4.5 milyon lira verilecek.

 

 

Ümraniye’nin AK Partili eski Belediye Başkanı Hasan Can’la, Altıeylül eski Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu bir protokol yapmış, Altıeylül ilçesine Hasan Can adını taşıyan bir kütür merkezi kurulmasını kararlaştırmışlardı. Kültür Merkezi’nin temeli atıldı, inşaat başladı, belli bir aşamaya kadar gelindi. Hasan Can’ın Belediye Başkanlığı sona erince Kütür Merkezi inşaatı da yarım kaldı. Hasan Can adı verilen, Ümraniye Belediyesi’nden ayrılan kaynakla yola çıkılan Kültür Merkezi’ni tamamlama işi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na havale edildi.

Kültür Merkezi inşaatı için kaynak ayıramayan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, yanına AK Parti Milletvekili Mustafa Canbey’i de alıp Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’a gitti. Avcı ve Canbey’in bakanlıktaki görüşmeleri sonrasında Kültür Merkezi’nin tamamlanmasıyla ilgili protokol imzalandı. Çok önce bitmesi gereken Kültür Merkezi’nin 2021’de tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi.

 

 

 

 

HASAN CAN İSMİ KALACAK MI?

Kafaoğlu’nun ‘Hasan Can’ adını verdiği siyasi projenin yarım kalmasına karşın, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’nın Bakanlık nezdinde yaptığı görüşmelerle ilgili sosyal medya paylaşımlarında halen Hasan Can ismini kullanması dikkatlerden kaçmadı. Bakanlığın tamamlayacağı Kültür Merkezi’ne yeni bir isim bulunması bekleniyor.

Bu arada, yarım kalan projeyi Bakanlığa havale eden Hasan Avcı, yapılan protokolü ‘müjde’ olarak yansıttı. Altıeylül Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada Hasan Avcı’nın Ankara’dan müjdeyle döndüğü bilgisi verildi.

Başkan Avcı konuyla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Ankara’ya asıl gidiş sebebimiz; Ümraniye Belediyesi ile Kardeşlik Protokolü çerçevesinde başlayan, bizim de bir miktar kaynak aktardığımız Kültür Merkezi. Yapım aşamasında olan Kültür Merkezi belli bir noktaya kadar geldi. Sağ olsunlar Fen İşleri ekiplerimiz, Strateji geliştirme birimi arkadaşlarımız Kültür Bakanlığı ile bu çalışmaları bir noktaya getirdiler. Biz de Kültür Bakan yardımcımızdan telefon ile söz almıştık. Şimdi yüz yüze görüşerek protokol ile mutabakata varmış olduk. İki yıl içinde ödemek koşulu ile bize 4-4,5 milyon gibi bir destekte bulunacaklar. Hedefimiz, 2020 sonuna kadar kültür merkezimizin eksiklerini tamamlayıp 2021’in başında Altıeylül’ü Kültür Merkezi’ne kavuşturmak. Projemiz bittiğinde içerisinde yaklaşık 500 kişilik gösteri salonu, açık fuaye alanı ve Altıeylül Türk Müziği Merkezi’nin de içerisine taşınabileceği, Altıeylül’de eksikliği hissedilen çok güzel bir yapıyı ilçemize kazandırmış olacağız.”

 

 

 

 

ALTIEYLÜL BELEDİYESİ, YÜZME HAVUZU  VE MÜŞTEMİLATINA TALİP OLDU

Altıeylül ilçesine yeni bir yüzme havuzu kazandırmak yerine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Atatürk Parkı’nın yanındaki yüzme havuzunun Belediye’ye devredilmesini talep eden Hasan Avcı, bu konuda da görüşmeler yaptı. Avcı, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Merkezi’nin oradaki yüzme havuzunun bize tahsisi konusu. Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdürü ile bunları görüştük. Kendisi konuyu Bakan Bey ile görüşecek. Gençlik Merkezi’nin orada bulunan yüzme havuzunun soyunma odalarının olduğu kısım Belediyemize tahsis edilecek. Bize ait olacak kısmı ilk etapta,  yazın daha konforlu yüzme eğitimi alınabilecek bir alan haline getireceğiz. Zamanla da yılın 12 ayı kullanılabilecek bir tesis haline getirmeyi planlıyoruz” dedi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BİTMEYEN KÜLTÜR MERKEZİ!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!