BASKİ’NİN GES İÇİN HİBE BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Güneş Enerji Santralı kurulumu için gerekli fizibilite çalışması için hibe başvurusu yapmıştı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın 24 Haziran 2022 tarihinde açıkladığı Fizibilite Desteği programına Balıkesir bölgesi genelinde ilk başvuru yapan kurum olarak, “Hedef GES Projesi Fizibilite Çalışması” isimli hibe başvurusu değerlendirmeye alınan BASKİ için sonuçlar  17 Ekim 2022 tarihinde ilan edildi.  Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın değerlendirmeleri sonucunda BASKİ Genel Müdürlüğü’nün projesi diğer kurum ve kuruluşlardan daha yüksek puan alarak onaylandı.

 

 

BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, fizibilite çalışması projesi hakkında şu bilgileri verdi:

“Hedef GES Projesi Fizibilite Çalışması projemiz ile Genel Müdürlüğümüzün hayata geçirmeyi planladığı Güneş Enerji Santrali(GES) yapılacak sahanın tanıtımını ve değerlendirmesini amaçlayan söz konusu Fizibilite ihtiyacı, bölgenin Güneş Enerji potansiyeli, santralin kurulması ve planlanan alanın çevresel açıdan tahkiki, sistemin finansal analizlerini ve enerji üretim tahminlerini kapsamaktadır. 1.605.025 m2 lik alanda arazi sınıfları araştırılarak Genel Müdürlüğümüzün 45 MW kurulu gücünün ve yıllık sarfiyatı 124.9742.05,2 kWh kurulacak GES tesisi ile karşılanması Karbon Salınımının önüne geçerek, yeşil enerji kullanan kurum haline gelmek hedeflenmektedir. Söz konusu 45 MW GES tesisi yatırımı gerçekleştiğinde Genel Müdürlüğümüzün tüm enerji maliyetleri sübvanse edilmiş olacaktır.” 

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BASKİ’NİN GES İÇİN HİBE BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!