BANDIRMA YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRETİMİN MERKEZİ OLACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir genelinde seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir’in son durağı Bandırma oldu. Aydemir, Bandırma’nın katma değerli üretimin merkezi olacağını söyledi.

KADINLARLA BANDIRMA’YI KONUŞTU
Programına Paşabayır ve Paşakent Mahallerinde kadınlarla bir araya gelerek başlayan Aydemir, Cumhur İttifakı Bandırma Belediye Başkan Adayı Alp Bostancı için kadınlardan destek istedi. Devamında UEDAŞ Bandırma İşletme Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çalışanlara kolaylıklar diledi. Buradan Halk Eğitim Müdürlüğü’ne geçen Aydemir kursiyerlerle bir araya gelerek kadınların güçlü ve bilgili olmalarından ve hayatın her alanında kendilerini göstermelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Devamında sahilde vatandaşlarla bir araya gelen Aydemir yoğun ilgiyle karşılandı.

ÇEVRECİ VE YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRETİM
Ardından Bandırma Ticaret Odası’na ziyaret gerçekleştirdi. Burada yaptığı konuşmada Balıkesir’in her ilçesine ayrı bir kimlik verdiklerini belirten Aydemir şunları söyledi:

“Her ilçemizin ayrı bir kimliği olacak, Bandırmamız da sanayi ve teknoloji kimliğini üstlenecek. Bölge olarak altın çemberin içerisinde kalıyoruz. Bunu avantaja çevirmek için merkezi hükümetimiz ve büyükşehirle birlikte çalışıyoruz. 250 milyon avro proje bedeli olan Yüksek Güç ve Yüksek Gerilim Laboratuvarı elektromekanik test süreçlerindeki dışa bağımlılığa son verecek, Türkiye’nin elektronik merkezi olacağız. Çevreye de hiçbir zararlı etkisi olmayacak. Burada 350 mühendis çalışacak. Bor Karbür, borun değerini kat ve kat arttıracak. Marmara Ana Metal ve Makine İhtisas OSB ile makine ve yedek parça sektöründe imalat ve ihracat merkezi olacağız. Buna bir de savunma sanayi yatırımları eklendiğinde Bandırma çevreci ve yüksek katma değerli üretimin merkezi olacak.”

KIRSAL EKONOMİYİ ÇEŞİTLENDİRECEĞİZ
Programına köy ziyaretleriyle devam eden Aydemir, Şirinçavuş ve Musakça Mahallelerini ziyaret etti. Kırsala ve üreticiye ayrı bir değer verdiklerini söyleyen Aydemir “Son döneme kadar kırsal konusunda daha çok yol ve su götürelim anlayışıyla hareket edilmiş. Biz şimdi bunları da yapmanın yanında önümüzdeki dönemde köylerdeki ekonomiyi çeşitlendireceğiz. Köylerdeki ekonomiyi özel projelerle canlandırıp insanımızın ufkunu açacağız, kazancını daha da arttıracağız” dedi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BANDIRMA YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRETİMİN MERKEZİ OLACAK
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!