BALIKESİR’DE DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESECEK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi ziyaret ve açılış için Balıkesir’e geldi. İlk olarak Valiliği ziyaret eden Bakan Murat Kurum daha sonra İl Değerlendirme Toplantısına katıldı. Valilik ziyaretinin ardından vatandaşlara bez torba dağıtan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ardından Sındırgı’da toplu açılış törenine katıldı. Balıkesir’e dönüşte Bigadiç’i ziyaret eden Murat Kurum Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Başkanlığında teşkilat mensupları ile bir araya geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Balıkesir ziyaretinde tüm marketlerce bez ve file uygulamasını zorunlu hale getireceklerini belirterek, böylece plastik poşet kullanımını en asgari seviyeye indirmek istediklerini belirtti. Bakan Kurum Sındırgı’daki açılış töreninde ise 31 Mart seçimlerine değinerek, gönül belediyeciliği ile herkesin gönlüne dokunacaklarını ifade etti. Bakan Kurum Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız vereceklerini açıklayarak 20 yıl içinde deprem riski taşıyan binanın kalmayacağını bildirdi.

BALIKESİR’E MÜJDELER VERDİ

Balıkesir ziyaretinde İl Değerlendirme Toplantısı sonrasında basın açıklaması yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum plastik poşet uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum çıkardıkları yasa ile plastik poşet kullanımında geçen senenin ilk 10 gününe göre yüzde 60-65 azalma gerçekleştiğini söyledi.

NAYLON POŞET KULLANIMI YÜZDE 60-65 AZALDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum basın açıklamasında bez torba ve file uygulamasının zorunlu hale geleceğini belirterek şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın bez poşetlere, filelere erişimini kolaylaştırmak adına da tüm marketlerimizde bez ve file uygulamasını zorunlu hale getiriyoruz. Ücreti karşılığında ve kampanyalar kapsamında marketlerimiz vatandaşlarımıza hem bez hem de file uygulamasını sağlayacaklar. Biliyorsunuz plastik poşetlere ilişkin bir kanun çerçevesinde bir uygulama gerçekleştiriyoruz ve Ocak 2019 itibariyle artık plastik poşetlerimiz ücretli hale geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Bakanlığımızca yürütülen ‘Sıfır Atık’ projemiz var. Sıfır Atık projemiz kapsamında 11 bin 800 kamu kurum ve kuruluşlarında uygulamaya geçtik. İkinci 100 günlük eylem planlarımız çerçevesinde 13 bin kuruluşa bu sayıyı çıkaracağız. Bu sayede 2023 yılındaki hedefimiz 100 bin kişiye doğrudan istihdam sağlamak ve yıllık 20 milyar lira tasarruf sağlamak. Bu proje kapsamında poşet uygulaması ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir yönetmelik yayınladık. Bu yönetmelik çerçevesinde poşetlerin bir yüzünde çevreci sloganlar olacak diğer yüzünde de yüzün alanının yüzde 20’sini geçmeyecek şekilde firmalar reklam verebilecekler. Diğer taraftan vatandaşlarımızın bez poşetlere, filelere erişimini kolaylaştırmak adına da tüm marketlerimizde bez ve file uygulamasını zorunlu hale getiriyoruz. Ücreti karşılığında ve kampanyalar kapsamında marketlerimiz vatandaşlarımıza hem bez hem de file uygulamasını sağlayacaklar. Ocak ayının ilk 10 gününe baktığımızda gıda perakendecilerinden aldığımız veriye göre geçen senenin ilk 10 gününe göre yaklaşık yüzde 60-65 oranında azalmış durumda. Bu sayede 3 bin 500 ton plastiği de kullanmamış oluyoruz. Bu bizim için çok sevindirici. Buradan tüm belediye başkanlarımıza uygulamaya destek verdikleri için teşekkür ediyorum.”

BALIKESİR’DE TOPLU KONUT ÖNCELİĞİMİZ OLACAK

Düzenlediği basın toplantısında Balıkesir’e müjdeler de veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Balıkesir’in toplu konut projeleriyle gelişme göstereceğini söyledi. Kurum şunları dile getirdi:

“Bu planlama çerçevesinde Altıeylül Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde yaklaşık 263 hektarlık alanda 10 bin konutluk örnek bir proje gerçekleştireceğiz. Bu proje az katlı yerel bir mimariye uygun ve Balıkesir halkının istifade edeceği bir proje olacak. Bu alanın biraz kuzeyinde bir organize sanayi bölgemiz var. Hem orada çalışan vatandaşlarımıza hem alt gelirli vatandaşlarımıza hem de orta gelirli kesime hitap edecek bir proje olacak. İlk etapta bin konutun projesine başlıyoruz. Bir diğer mahallemiz Gümüşçeşmede 46 dönümlük bir arazimiz var. Bu araziyi de yine şehrin mimarisine uygun proje ile yaklaşık 400 bağımsız bölümden oluşacak. Burada ürettiğimiz rezerv konutları yine şehrin merkezindeki kentsel dönüşüm alanındaki rezerv konutlar olarak kullanacağız. Bu sayede şehrimize yeni meydanlar yeni parklar kazandırıp vatandaşlarımızın sosyal anlamda yeni alanlar sağlayacağız. Büyükşehir Belediyemizin başlattığı Avlulu Evler ve İnşaatçılar Çarşısı projemiz için büyükşehir belediyemiz Altıeylül Belediyemiz ve İl Bank Genel Müdürlüğümüz yapacakları protokol kapsamında burada 900 konut 400 dükkan projesini çok kısa zamanda vatandaşlarımızın rızası çerçevesindeki yüzde 63 bir uzlaşma söz konusu. Bu projeye de hızlı bir süreçte yapacağız.”

ÇAMLIK MEVKİİ’NE MİLLET PARKI
“Karesi Yeni Mahalle bölgesinde Büyükşehir Belediyesine 100 dönüm alanı rezerv alan olarak vereceklerini de ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sözlerine şu şekilde devam etti: “Çamlık mevki daha önce Büyükşehir belediyemizin başlattığı yaklaşık 400 dönüm araziye şimdi de 350 dönüm hazineye ait araziyi vermek suretiyle 750 dönüm bir millet bahçesini Balıkesir’e kazandıracağız. Bu alanda yürüme yolları, bisiklet yolları millet kıraathanesi ve sosyal alanlar olacak.

GÜNEY MARMARANIN SU PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ

Bandırma’da entegre su projesi kapsamında atık su arıtma ve kanalizasyon projesi gerçekleştiriyoruz. Bu projenin maliyeti 30 milyon Avro yani yaklaşık 200 milyon TL. 153 bin kişiye hizmet edecek bu proje şubat ayı içinde ihalesi yapılacak. Bandırma’nın bu sorununu da çözmüş olacağız. Erdek Tatlısu’da 87 hektarlık bir alan var. Bu alanda yine hem Erdek hem Bandırmalı vatandaşlarımızın yararlanması için yaklaşık 400 konutluk örnek proje gerçekleştireceğiz. Edremit körfez bölgesinde atık su arıtma ve denize derin deşarjını içeren proje yaklaşık 419 milyon bedelli. Bu projeyi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu hem Edremit’in büyük bir problemi hem de tarımı ve turizmi etkileyen bir sorun. Bugünden itibaren bu ortak çalışma ile Avrupa Birliği hibesi kapsamında gerçekleştireceğiz. Etaplar halinde de Balıkesir bölgesindeki ne kadar dere, nehir, akarsu varsa buralarda bulunan sanayileşmeyi kontrol altına almak ve tüm Balıkesir’e atık su arıtma sorunun çözecek ve tarıma katkı sağlayacak da bir proje gerçekleştireceğiz. Erdek atık su arıtma projesi 20 milyon tutarında bunun da Nisan ayında ihalesi gerçekleştirilecek ve atık su arıtma tesisinin inşaatı başlamış olacak. Balıkesir genelinde Dursunbey çöp aktarma istasyonunu ihalesinin gerçekleştireceğiz ve bu sayede Balıkesir’in çöp sorunu ortadan kalkacak. Bunu tamamladığımız da hiçbir ilçede depolama yapmadan kurduğumuz tesiste enerji üreterek tüm bölgenin çöp problemini de çözmüş olacağız.

ZAĞNOS PAŞA CAMİİ ETRAFINDA SAĞLIKLANDIRMA PROJESİ YAPACAĞIZ

Balıkesirli vatandaşlarımızın Paşa Cami olarak bildiği Zağnos Paşa Camii etrafında da bir sokak sağlıklandırma projesi yapacağız. Burada sayın başkanımız pazartesi itibariyle bu projeye başlayacak. Bakanlık olarak buraya hem maddi hem de teknik anlamda destek vereceğiz. Tarihine özünü yakışacak bir projeyi de uygulamış olacağız. Dursunbey’de 160 adet sosyal konut projesi gerçekleştireceğiz. Bölge halkına hizmet verecek proje de en kısa zamanda başlayacak.”

SEYİT ONBAŞI’NIN ANISINI YAŞATACAK BİR PROJEMİZ VAR
Havran’da, Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı’nın memleketinde Seyit Onbaşı’nın anısını yansıtacak bir millet projesi gerçekleştireceklerini söyleyen Bakan Kurum şunları dile getirdi:

“Bu proje 80 dönümde alanda olacak. Yine Havran merkezde sokak sağlıklaştırma projemiz var. Bu projeyi de İl Bank Genel Müdürlüğümüz ve Havran Belediyemiz beraber yürütecekler. Daha önce valiliğimizin buraya büyük destekleri oldu. Buna ilave olarak bakanlığımızın da desteğiyle Havran merkezdeki tarihi 120’ye yakın tescilli binanın olduğu alanda projemizi gerçekleştireceğiz. Tüm bunları gerçekleştirdiğimizde Balıkesir hem istihdam anlamında hem tarihin kültürün ön plana çıktığı şehir anlamında daha iyi noktalara gelecek.”

BALIKESİR YERLİ VE MİLLİ DURUŞUYLA AK PARTİ’YE HER ZAMAN DESTEK OLDU

Balıkesir merkezindeki temaslarını tamamlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum daha sonra Sındırgı’da düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Sındırgı’da 668 konutluk TOKİ, belediye hizmet binası, kent meydanı ve kapalı otopark, güreş evi ile Abdullah Tayyip Olçok Gençlik Merkezi’nin açılışını yapan Bakan Kurum burada da bakanlık çalışmaları hakkında bilgiler vererek Yerel Seçimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Sındırgı’da vatandaşlara seslendiği konuşmasında Yerel Seçimlerin önemine dikkat çekti. Gönül belediyeciliği anlayışı ise toplumun her kesimini kucaklayacaklarını belirten Bakan Kurum, yapacakları projelerle de şehirlerin gelişimini sağlayacaklarını dile getirdi.

BALIKESİR’DE BİR ÇOK PROJEYE İMZA ATACAĞIZ

Sındırgı Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bakanlık çalışmaları hakkında verdiği bilgilerin ardından yerel seçimler hakkında açıklamalarda bulundu. Kurum şunları söyledi:

“Tabiatı ile kültürü ile Milli Mücadeleye verdiği destekle bilinen Balıkesir’de olmaktan gurur duyuyorum. Mazlumların lideri, mazlumların sesi liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletiyorum sizlere. Rabbimiz Sındırgı’ya büyük nimetler vermiş. Jeotermal enerjiden faydalanarak bir ısıtma sağlıyoruz. Jeotermal tesislerin belediyece işletilmesine yönelik bizden talepte bulundu başkanımız. Belediyemize hem maddi hem de teknik destek veriyoruz. Vatandaşımız daha ekonomik şartlarda ısınsın, tarıma da destek versin diye her türlü desteği veriyoruz. Sındırgı, yağlı güreşte sırtı yere gelmeyen güreşçilerin memleketi. Yağcıbedir halısı ile meşhur memleketimiz. 668 konut yaptık biliyorsunuz. Yatırım maliyeti 120 milyon TL. Bu işlerle kalmadık. Bugün yaptığımız toplantıda tüm Balıkesir’e birçok proje için imza atacağız. Millet bahçesinden kentsel dönüşüme, atık su tesislerinden kanalizasyon projesine kadar birçok projenin kararını aldık. İkinci 100 günlük eylem planı çerçevesinde ihtiyaçları bir an önce gidermeye gayret gösteriyoruz. Belediye binamız ve meydan inşaatımız tamamlandı. Bunları da Sındırgılı vatandaşların kullanımına açıyoruz. Belediye binamız engelsiz bir belediye binası. Kullanılan malzemeler bu yöreye özgü doğal malzemeler. 2 bin metrekarelik meydanda ve otoparkımızda bölgedeki trafik sorununu çözmek için yapıldı. 31 Mart seçimlerimiz geliyor. 31 Mart’ta Balıkesir yöresi zaten yerli ve milli duruşu ile AK Parti iktidarına verdiği destekle ön planda olmuştur. Sındırgılı vatandaşlardan ve Balıkesirlilerden 31 Mart’ta tevazu içerisinde gönül belediyeciliği anlayışı ile hepsine gideceğiz, dokunacağız, kalbini fethedeceğiz ve şehrimizin kalitesini arttıracağız.”

****

BAKAN KURUM’A MAVİ BONCUKLU KARŞILAMA

Sındırgı dönüşü Bigadiç ilçesine de uğrayan Çevre ve Şehircilik Bakanı murat Kurum burada da inşası devam eden TOKİ konutları hakkında ilçe yöneticilerinden bilgiler aldı. Bigadiç Belediyesi’nde ilçe yöneticileri, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Murat Kurum, ilçe hakkında Belediye Başkanı İsmail Avcu’dan brifing aldı.

Belediye binasında yapılan karşılama töreninde Selin Yıldız isimli Bigadiçli bir kadın Bakan Murat Kurum’a mavi boncuk taktı. AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan hayranı olduğunu söyleyen Selin Yıldız, Bakan Murat Kurum’un yanında Vali Ersin Yazıcı, AK Parti milletvekilleri ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Sağlam’a da mavi boncuk takarak nazardan korunmalarını istedi. Bakan Murat Kurum Bigadiç Belediyesi ziyaretindin ardından yemek yiyerek yeniden Balıkesir’e döndü.

****

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bigadiç dönüşünde Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu makamında ziyaret eden Murat Kurum burada şeref defterini imzaladı.

Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgiler alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı çeşitli hediyeler verdi. Hediyelerin verilmesinin ardından ziyaret basına kapalı olarak devam etti.

***

TÜRKİYE’DE 300 BİNİN ÜZERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEYİ UYGULAYACAĞIZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Balıkesir temaslarının sonunda AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Kurum, yerel seçimlerde izleyecekleri yol hakkında açıklamalarda bulundu.

Balıkesir ve Türkiye’deki deprem gerçeğine dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı önümüzdeki 20 yıl içinde uygulayacakları projeyle Türkiye’de deprem riski taşıyan bina kalmayacağını söyledi. Bakan Kurum Türkiye genelinde 300 binin üzerinde kentsel dönüşüm projesi üzerinde çalıştıklarını da kaydederek, şehirlerin gelişmesine katkı sunacaklarını ifade etti.

20 YIL İÇİNDE DEPREM RİSKİ TAŞIYAN BİNA KALMAYACAK

Teşkilat mensuplarına seslenen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ilk olarak bakanlık çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’de gerçekleşen eylem planları çerçevesinde 28 ilde 52 millet bahçesi projesi olduğuna dikkat çeken Bakan Kurum, tarihi kent merkezlerinin yenilenmesi, ecdattan miras kalan kültürel alanların ve kültürel değerlerin ön plana çıkarılmasına yönelik Türkiye çapında projeler başlattıklarını ifade etti. Hedeflerinin yılda 300 bin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmek olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bu sayede inşallah önümüzde 20 yıl içerisinde Türkiyemizde deprem riski taşıyan bina kalmamış olacak” dedi.

17 SENELİK İKTİDARIMIZ 24-25 SENELİK TECRÜBEYE DÖNÜŞTÜ

Yerel seçimler hakkında da açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gönül odaklı belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara ulaşacaklarının altını çizdi. Kurum şunları dile getirdi:

“AK Parti hikayesi biliyorsunuz sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğu dönemde başladı. Ve çok kısıtlı imkanlarla çöp, çamur ve çukur belediyeciliğinden sosyal belediyeciliğe geçtik. Her vatandaşımıza dokunmak, hepsinin kalbine girmek ve bütün ihtiyaçlarını karşılamak üzere 94’de başlayan hikayemiz bugün 2019 oldu. Yaklaşık 17 senelik bir iktidar, 24-25 senelik bir tecrübeye dönüştü. Artık bundan sonra yapmamız gereken gönül belediyeciliği. Bu çerçeve biz dokunmadık gönül, çalmadık kapı bırakmayacağız. Herkesin kalbini fethedeceğiz. Kapı kapı gezmekse bunun adı kapı kapı gezeceğiz. Dolayısıyla 31 Mart seçimleriyle birlikte biz de bu iktidar döneminde Yeni Hükümet Sisteminin ruhuna uygun bir şekilde çalışmaya gayret ediyoruz. Allah bir kere hepinizden razı olsun.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BALIKESİR’DE DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESECEK
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!