Balıkesir Tabip Odası: Yaşamak ve yaşatmak sitiyoruz

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Sağlık Platformu, Atatürk Şehir Hastanesi bahçesinde yaptığı açıklama ile 1 yıl önce çalıştığı kurumda silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Dr. Ekrem Karakaya’yı andı.  Balıkesir Sağlık Platformu üyeleri, sağlıkçılar olarak şiddeti lanetledi, yaşamak ve yaşatmak istediklerine dikkat çekti.

 

Atatürk Şehir Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yapan Balıkesir Sağlık Platformu üyeleri ile 1 yıl önce çalıştığı kurumda silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Dr. Ekrem Karakaya’yı andı. 

 

“Meslektaşımızı kaybedeli 1 yıl oldu”

Basın açıklamasında konuşan Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan “Konya Şehir Hastanesinde çalışan Dr. Ekrem Karakaya’yı bir sene önce bugün, 6 Temmuz 2022’de çalıştığı kurumda silahlı saldırı sonucu kaybettik. 1 yıl önce bugün taşıdığımız onca yük ve acı ile yaklaşık 300-400 kişi ile buradan İl Sağlık Müdürlüğüne yürüyüş yapmıştık. Dr. Aynur Dağdemir, Dr. Edip Kürklü, Dr.Göksel Kalaycıoğlu, Dr. Ersin Arslan, Dr. Kamil Furtun, Dr. Hüseyin Ağır ve Dr. Fikret Hacıosman’ı da işyerlerinde uğradıkları şiddet sonrası kaybettik. Şiddete: yalnızca hastaneye başvuranlar tarafından değil ekranlardaki dizilerde, gazetelerdeki köşe yazılarında, politikacıların sözlerinde ve dilinde, idarecilerin baskılarında da tanıklık ediyoruz. SABİM/CİMER hatları ile de tüm hekimler Sağlık Bakanlığı tarafından psikolojik şiddete, ağır duygusal yüke maruz bırakılıyor. Acil asistanı olarak görev yaptığı sırada SABİM’e yapılan haksız başvurular gerekçe gösterilerek işyerinde sürekli mobbinge maruz kaldığı için canına kıyan Dr. Melike Erdem, ne yazık ki bu şiddetin en ağır göstergesi olmuştur.

 

“Her gün şiddete maruz kalıyoruz”

Kayıplarımızın yanı sıra meslektaşlarımız işyerlerinde bıçaklı, silahlı, sopalı, oraklı, taşlı fiziksel saldırılara uğruyor, klinikler ateşe veriliyor, her birimiz her gün sözel şiddete maruz kalıyoruz. Yalnızca 2020 yılında, 12 bine yakın beyaz kod verilmiştir. TTB tarafından yapılan ankette; hekimlerin % 84’ü daha önce hasta veya yakını tarafından sözel ve fiziksel şiddete uğradığını belirtmiştir. Meslektaşımızı ve sağlıkta şiddet nedeniyle kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımızı saygıyla anıyoruz.

 

“Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz”

Hayatımızı kaybetmemize kadar giden ve gündelik yaşamımızın bir parçası haline gelen şiddeti uygulayanları ve buna kayıtsız kalanları asla affetmiyoruz. Her geçen gün bizler için daha tehlikeli hale gelen sağlık kurumlarının güvenliğinden kamu otoritesi sorumludur. Güvenli çalışma ortamlarında, insanca çalışma koşullarında yaşamak ve yaşatmak istiyoruz” dedi.

 

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Balıkesir Tabip Odası: Yaşamak ve yaşatmak sitiyoruz
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!