BALIKESİR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ANITKABİR’DE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Liseliler Derneği Cumhuriyetin kuruluşunun 98.yılında ”Cumhuriyet Haftası Etkinlikleri” kapsamında Balıkesir Lisesi’nde okuyan ve hiç Ankara’ya gitmemiş 70 öğrenciyi ve eşlik eden 5 öğretmeni Ankara’ya götürdü.

Sabah 10.00’da Anıtkabir’de düzenlenen resmi tören ile Atatürk’ün huzurunda çelenk koyan Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı Esin Balıbek ardından Misak-ı Milliye Salonu’nda deftere yazı yazdı. Balıkesir Liseliler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz ve yönetim kurulu üyeleri de törende hazır bulundular. Duygulu anlar yaşayan dernek yönetim kurulu üyeleri ve lise öğrencileri resmi törenin ardından müzeyi dolaştılar. T.B.M.M’nde de, Balıkesir Lisesi mezunlarından, dernek üyesi Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir’i ziyaret eden heyet, T.B.M.M. Komisyon Salonunda birlikte sohbet ettiler.

 

 

Görüşmenin ardından meclisi rehber eşliğinde dolaşan öğrenciler sonrasında da 1. ve 2. meclis ziyareti yaptılar. Cumhuriyet Haftası’nda kültür ve sanat gezisi yapan öğrenciler, en son Dikmen Vadisi’ndeki Portakal Çiçeği Residance’da yerli ve yabancı birçok ünlü ressamın resimlerinin bulunduğu Portakal Çiçeği Resim Galerisini ziyaret ettiler. Sanat Galerisi ziyaretlerine, lise mezunlarından,TRT Radyosu Yayın Yönetmenlerinden ve dernek üyesi olan Didem Güneri de eşlik etti. Öğrencilerin verimli bir gün geçirdiği gezide güzel dakikalar yaşandı. Ayrıca öğrencilere, Türkiye Yardımsevenler Derneği Genel Başkanı Dilek Bayazıt tarafından hediye olarak gönderilen Nutuk dağıtıldı.

 

 

Balıkesir Liseliler Derneği Başkanı Esin Balıbek, ” Balıkesir Lisemizin öğrencileriyle Cumhuriyetimizin ilanının 98.yılında Atamızın huzurunda bulunmak onur verici.. Bizler Türk gençliğine inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte de, kültür-sanat-eğitim,spor,sağlık alanlarında birçok etkinlik ve faaliyetlerde buluşarak okulu ve öğrencilerimizi her zaman en iyi seviyelerde tutacağız. Yeni döneme Ankara gezimizle başladık. Amacımız dernek ve öğrencilerimizi her zaman yan yana getirerek kalıcı,güzel izler bırakmak. Lisemiz yönetimi, kadrosu ve öğrencilerimizle güzel işler yapacağız.” dedi. Balıkesir Liseliler Derneği Esin Balıbek, Anıtkabir’de anı defterine yazdığı yazı da şöyle:

“Cumhuriyetimizin Kurucusu Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk;
Cumhuriyetimizin 98’nci yaşını kutlayacağımız bu hafta, Balıkesir Liseliler Derneği ve Balıkesir Lisesi Öğrencileri olarak bugün huzurunda olmanın gururu ve sevinci içindeyiz.

Biz Türk Gençliğine verdiğin “Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etme vazifesinin” fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür gençler olarak sonsuz bekçileriyiz.

Kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez inanç ateşinden alarak, bütün engelleri aşıp her güçlüğü yenmek azmindeyiz.

Hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. En kıymetli emanetin Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti, biz Türk gençlerinin elinde sonsuza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir.

İstiklâl ve Cumhuriyetimizi korumak gerektiği zaman içinde bulunacağımız durumlar ve şartlar ne olursa olsun ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlık için tüm engelleri yeneceğimize, namus ve şeref sözü veririz…

Bu aziz vatanın varlığı, dirliği ve düzeni için canını feda etmiş şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anar, sana sevgi ve saygılarımızı sunarız.”

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BALIKESİR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ANITKABİR’DE
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!