BAĞ-KUR’lulara erken emeklilik gelecek mi? Ev hanımlarına prim desteği ne kadar olacak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur kapsamındakilerin emekli olmaları için gerekli prim gün sayısında güncelleme ve ev kadınlarına prim desteği konusuna ilişkin Orta Vadeli Programı işaret etti.

Bağ-Kur primlerinin düşürülmesi

Işıkhan, “Bağ-Kur’la ilgili, emekli prim gün sayısının 9 binden 7200’e düşürülmesi konusunda Orta Vadeli Planda hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor.” diye konuştu.

Ev hanımlarına prim desteği

Ev kadınlarına prim desteği konusuna ilişkin ise Işıkhan, “Gündemimizde var, orta vadede. Madde, madde ele alacağız inşallah. Tamamen bütçe disiplinine bağlı. Allah nasip ederse enflasyon hedefimizi tutturduk, refah artışını da gerçekleştirmiş olacağız. Refahta artış olduktan sonra her şey daha da iyi olacak” ifadelerini kullandı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
BAĞ-KUR’lulara erken emeklilik gelecek mi? Ev hanımlarına prim desteği ne kadar olacak?
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!