Av. Nadir Karakaşlı’nın hedefi: Güçlü Baro güçlü avukat

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15-16 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Balıkesir Baro Başkanlığı seçimlerinde adaylığını açıklayan Av. Nadir Karakaşlı POLİTİKA’yı ziyaret ederek seçim bildirgesini ve projelerini paylaştı. Baro Başkanlığı seçimini kazandıkları takdirde ekibi ile birlikte yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler veren Nadir Karakaşlı en önemli projelerinin başında Balıkesir Barosu’nun kuruluş amaçları doğrultusunda meslektaşlarına ve hukuk camiasına destek vereceklerini kaydetti.

 

“BARO ÖNCE VE DAİMA AVUKATLARIN AVUKATI OLMALIDIR”

5 Nisan Avukatlar Günü’nde Baro Başkanlığı için adaylığını açıkladığını hatırlatan Av. Nadir Karakaşlı geçen süre içinde sürekli meslektaşlarıyla bir araya gelerek projelerini anlattığını söyledi. Karakaşlı POLİTİKA’ya yaptığı ziyarette de seçim bildirgesinde yer alan konular hakkında şunları söyledi:

“Avukatlık kamu hizmetinin ötesinde yargı görevidir. Avukat yasal olarak ve hukuken yargı mensubudur. Avukat hakim ve savcı kadar yargı erkinin sahibidir. Avukat yargı erki içinde fiilen yerini almalı ve bu erki kullanmalıdır. Avukatlık herhangi bir serbest meslek değildir. Hukuk devleti olmanın ve açık yasa hükmünün gereği hayata geçirilmelidir. İşte Baro öncelikle bunu sağlamak için vardır, var olmalıdır. Baro yönetimi hizmet alanıdır. Baro organlarında görev almak somut olarak avukatlara ve avukatlık mesleğine hizmet etmektir. Bunun için Baro önce ve daima avukatların avukatı olmalıdır. Baro avukatların yanında; Baro avukatın arkasında, mesleğin ve meslektaşların önünü açmak için avukatın önünde olmalıdır. Baro mesleğin ve bireysel olarak avukatların somut sorunları için strateji ve programları olan bir yapılanma içinde olmak zorundadır.”

 

 

“AMACIMIZ GÜÇLÜ AVUKAT İÇİN YOLA ÇIKMAKTIR”

Baro Başkanlığı için aday olmasının amaçları hakkında da bilgiler veren Av. Nadir Karakaşlı şu ifadeleri kullandı:

“Amacımız; hepimizin Barosu için güçlü avukat için yola çıkmaktır. Baro yönetimi kendisine görev veren avukatın üzerinde makam olmamalıdır. Baro avukatın güvenliği ve güvencesinin savunmanı olmalıdır. Öncelikli olarak varoluş amacımız; Cumhuriyetimizin hukuk devleti vasfını sürdürmesidir. Balıkesir Barosu mensupları olarak yol göstericimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Müdafaayı Hukuk ilkeleri ve İnsanlığın Evrensel Hukuk Birikimini hayata geçirmek için tam bağımsızlık, laik cumhuriyet, hukuk devleti ilkeleri ışığında bağımsız yargı ve güçlü avukat inancımız ve hedefimizdir.”

 

“İLK ÖNCE YAPILMASI GEREKENLERİ PLANLADIK”

Belirledikleri amaçlara yönelik olarak acil bir program içinde yapılmasını gerekli buldukları çalışmalara ilişkin görüşlerini de açıklayan Av. Nadir Karakaşlı şunları belirtti:

“Ülkemizde avukatlık adeta “cengaver işi” haline gelmiştir. Birçok meslektaşımız son birkaç yılda mesleki nedenlere bağlı olarak hayatını kaybetmiştir. Bunlara özellikle görev sırasında meydana gelen saldırılar ve ne yazık ki mesleğin sorunlarından kaynaklanan umutsuzlukların sonucu oluşan intiharlardır. Baro yönetiminde görev verilmesi halinde tüm çalışmalarımızda avukatın varlığını ve onurunu korumak varoluş borcumuz olacaktır. Tüm Baro kurullarımız ve komisyonlarımız konularında, Baro Yönetim Kurulu ile bütünleşik olarak çalışma yürütecektir. Katılım ve doğrudan demokrasi Baro çalışmalarının temeli ve daimi ilkesi olacaktır. Mesleğe yeni katılan meslektaşlarımız Baromuza katılan taze güçtür. Baro yönetimi her an onların yanında olmalı ve onlar her an Baro yönetimine ulaşmalıdır.”

 

 

GÜÇLÜ BARO İÇİN GÜÇLÜ PROJELER”

Baro Başkanlığı için adaylığını açıklayan Av. Nadir Karakaşlı ayrıca göreve getirildiği takdirde gerçekleştireceği projeler hakkında da bilgiler verdi. Karakaşlı şunları söyledi:

“Kuracağımız Baro Acil Destek Merkezi ile çözüm merkezi odaklı çalışma yapacağız. Baro Mevzuat ve Eğitim Birimi kurarak meslektaşlarımızın sürekli olarak güncel halde mesleklerini icra etmelerini sağlayacağız. Ayrıca birim içinde Mevzuat Kurulu oluşturarak avukat pratiğine etkileri gözetilerek tüm mevzuat değişimlerinin günlük takibi ve web sayfasında paylaşarak SMS ve mail yoluyla anlık bilgilendirmelerde bulunacağız. Yine yönetime geldiğimiz zaman Baro Meclisi ve Genç Avukatlar Meclisi’nin kurulumunu sağlayacağız. Baroda doğrudan demokrasi ve hep birlikte yönetime olanak sağlanacaktır. Baro Kadın Hakları Komisyonu ile kadın hakları konusunda diğer barolar, üniversiteler ve STÖ’lerle ortaklaşa etkinlikler düzenlemeyi amaçlıyoruz. Hayvan Hakları Komisyonu ile hayvanlara karşı insanlık dışı uygulamalar konusunda müdahillik ve dahil etkin çalışma yapılmasını sağlayacağız. Müdafayı Hukuk ve Cumhuriyet Araştırmaları Merkezi kurarak Türkiye’yi yeniden kuran Kuvayi Millicilerin ve yöremizdeki Kuvayi Milliye hareketinin önderlerinin kuruduğu ve tarihi boyunca bu mirasa sadık kalmış bir kurumuz. Bu bağlamda hem Baromuzun hem de şehrimizin bu onurlu mirasını tüm ülkeye tanıtmak görevimiz olacaktır. Kuruluşumuzun 102’nci yılında 100. Yıl Balıkesir Barosu Anıtının hayata geçmesi için gerekenler hızla yapılacaktır. Balıkesir kent merkezinde avukat ofisi oluşturarak olanaklar dahilinde ihtiyacı olan meslektaşlarımıza gerekli donanımı sağlamış olacağız.”

 

 

“HEPİMİZİN BAROSU İÇİN ÇALIŞMA ARKADAŞLARIM”

Balıkesir Barosu Başkan Adayı Av. Nadir Karakaşlı POLİTİKA’yı ziyaretinde Baro yönetiminde birlikte görev alacağı meslektaşları hakkında bilgiler verdi. Karakaşlı şunları kaydetti:

“Hepimizin Barosu, Güçlü Avukat sloganıyla çıktığımız bu yolda birlikte olduğumuz arkadaşlarımı tanıtmak istiyorum. Balıkesir Barosu Yönetim Kurulu’nda benimle birlikte Av. İbrahim Akyüz, Av. Murat Atiler, Av. Mustafa Özdemir, Av. Duygu Güvenç, Av. Neşe Fıçıcı, Av. Bilge Başaran, Av. Gamze Örs Hysni, Av. Onur Bulut, Av. Gamze Yelbey Aça, Av. Burak Arslan görev alacaktır. Disiplin Kurulu adaylarımız Av. İbrahim Menderes Çölova, Av. Çiğdem Dönmez, Av. Senem Şen Girgin, Ev. Diğdar Daşkın ve Av. Cansu Gürcan Özkoca. Denetleme Kurulu; Av. Menderes Mete, Av. Funda Özkanay Dokur ve Av. Semih Demir. Türkiye Barolar Birliği Delegeleri Av. Alpsan Öztekin, Av. Emine Nur Çöller ve Av. Yusuf Kara yer alıyor.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Av. Nadir Karakaşlı’nın hedefi: Güçlü Baro güçlü avukat
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!