‘Astrolog Meral Güven’ hakkında soruşturma başlatıldı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, astrolog Meral Güven'in sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle re'sen soruşturma başlattı.

'Astrolog Meral Güven' hakkında soruşturma başlatıldı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, astrolog Meral Güven’in sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle re’sen soruşturma başlattı.

Güven’in “Fenerbahçe mucize bir şekilde şampiyon olacak” ifadeleriyle dikkat çekmesinin ardından, Galatasaray’ın Konyaspor’u 3-1 yenerek şampiyon olmasının sonrasında yaptığı paylaşımlar gündeme oturdu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, astrolog Meral Güven’in sosyal medya hesaplarında yer alan ve canlı video kaydında sarf ettiği sözler nedeniyle soruşturma açıldığı belirtildi. Açıklamada, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından, sosyal medya hesapları üzerinden çok kez paylaşılan ve Astrolog Meral Güven’in yapmış olduğu belirtilen, canlı video kaydında sarf edilen sözler ile ilgili olarak TCK’nın 216. maddesi kapsamında ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan dolayı re’sen soruşturma başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Soruşturmanın, Güven’in Fenerbahçe’nin şampiyon olacağı yönündeki öngörüsünün Galatasaray’ın şampiyonluğunun ardından sosyal medyada yankı bulması üzerine başlatıldığı öğrenildi. Bu gelişme, spor camiasında ve sosyal medya platformlarında geniş yankı uyandırdı.

Astrolog Meral Güven’in yaptığı paylaşımlar, taraftarlar arasında tartışmalara yol açarken, Başsavcılık bu tür ifadelerin toplumsal huzuru bozabileceği gerekçesiyle harekete geçti. Soruşturma kapsamında, Güven’in paylaşımlarının içeriği incelenecek ve hukuki süreç devam edecek.

Bu olay, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların, özellikle hassas konularda toplum üzerinde yaratabileceği etkilerin bir kez daha gözler önüne serilmesine neden oldu. Başsavcılığın bu adımı, benzer durumlarda da hukuki yaptırımların uygulanabileceğine işaret ediyor.

Exit mobile version