Ankara Balıkesirliler Derneği her 6 Eylül’de Anıtkabir’de

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Balıkesirliler Derneği Yönetim Kurulu ve Ankara’da yaşayan Balıkesirliler, Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’nci yıldönümü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran çelengi sundu.

 

Anıtkabir’de bir araya gelen Balıkesirliler adına Anıtkabir Şeref Defterini imzalayan dernek başkanı Servet Camgöz, “101 yıl önce bugün de bizim memleketimiz Balıkesir’imizi düşman işgalinden temizlediniz” dedi.

 

“Kurtuluş Günü’nde Anıtkabir’e giden tek il Balıkesir!”

Tören sonrası katılan hemşehrilerine teşekkür eden Başkan Servet Camgöz. “Kurtuluş gününde, bu kurtuluşu sağlayan Ata’sına şükranlarını sunan ilk il bizdik. İlk olarak 6 Eylül 2004 tarihinde ben düzenlemiştim. Sonra Ankara’da başka illere de örnek oldu, bazı iller tören yapmışlar ama süreklilik olmamış. Şu an kurtuluş gününde Ankara’da Anıtkabir’de Ata’sına şükranlarını sunan tek il olduğumuz söyleniyor. Öyleyse üzücü” diye konuştu. Balıkesir adının iyi ve güzel etkinliklerle, şahsi çıkarlar olmadan yaratıcı çalışmalarla hep yukarılara taşınması gerektiğini vurgulayan Servet Camgöz  10 Ekim tarihinde de daha etkin olmak üzere çalışacaklarını dile getirdi.

 

“Ruhun şad olsun Atam”

Dernek Başkanı Servet Camgöz Ankara’da yaşayan Balıkesirliler adına Anıtkabir Şeref Defterine şu satırları yazdı:

“Ulu Atam; Güzel ülkemizin işgalci ülkelerce paylaşılmaya çalışıldığı, ordusu dağıtılmış kötü ortamda bile “Geldikleri gibi giderler”  kararlılığıyla bağımsızlık ateşini yaktınız, Kurtuluş Savaşımızı başlattınız, Başkomutanlık ederek zafere taşıdınız.  Yokluklara karşın üstün vatan aşkı, onurlu duruş ve ileri görüşlülüğünüzle muhteşem zaferimizi yarattınız.  Kurduğunuz bağımsız, laik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetimiz ile ülkemizi yoktan var ettiniz.  101 yıl önce bugün de bizim memleketimiz Balıkesir’imizi düşman işgalinden temizlediniz.  Yok olmaktan kurtarıp zaferlerle kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin vatandaşları, Tülütabakların, Tıbbiyeli Hikmet’in, Alaca Mescit’teki Kuvvacı ruhunun hemşehrileri olarak Balıkesirimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılını içtenlikle kutluyor, başta size, silah arkadaşlarınıza, tüm kahramanlarımıza, silah arkadaşlarınıza, Şehitlerimize şükranlarımızı, saygılarımızı sunuyoruz.  Ruhun şad olsun Ata’m.”

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Ankara Balıkesirliler Derneği her 6 Eylül’de Anıtkabir’de
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!