ALTIEYLÜL BELEDİYESİ’NDE ‘MUHTAR’ SEFERBERLİĞİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altıeylül Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü muhtarlar için hizmet sınırlarını zorluyor,  tek elden çıkan dilekçeler ilgili birimlere ve kurumlara iletiliyor, takibi yapılıyor.

Altıeylül Belediyesi muhtarların işlerini kolaylaştırmak, talepleri doğru kanaldan doğru yerlere iletmek için gerekli alt yapıyı hazırladı. Belediye ana hizmet binasının girişinde bulunan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne gelen muhtarlar kendileri için hazırlanan kafeteryada diğer muhtar arkadaşları ile çaylarını kahvelerini içerken aynı zamanda talep ve önerilerini de iletiyor. Muhtarlık işleri biriminin çalışmaları hakkında bilgiler veren birim Müdürü İbrahim Canbey, iyi ve kötü günlerinde, ihtiyaç duydukları her anda muhtarların yanında olduklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Muhtarlarımız demokrasimizin temel taşı. Mahallelerimizin gözü kulağı. Vatandaşlarla aramızdaki bağımız. Onları ihmal etmiyoruz. Özel günlerinde yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Muhtarlarımızı doğum günlerinde Başkanımız Hasan Avcı adına ziyaret ediyor, hediyesini sunuyoruz. Muhtarlık binalarının ihtiyaçlarını karşılıyoruz.  Ayrıca Belediyemiz hizmet binasının girişinde konuşlandırdığımız Muhtarlık İşleri birimimizde bir de kafeteryamız var. Muhtarlarımız geldiklerinde burada zaman geçirebiliyorlar. Dilekçeleri işleme alınırken gazetelerini okuyorlar,  çaylarını içip diğer muhtar arkadaşlarla oturup istişarelerde bulunabiliyorlar“ dedi.

 

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞIYORUZ

Muhtarların, dilekçe- talep formu gibi yazışmalarla uğraşmadığını artık tüm yazışmaların Muhtarlık İşleri tarafından yapılıp takip edildiğini söyleyen Birim Müdürü İbrahim Canbey şunları söyledi: “Muhtarlık İşleri Müdürlüğü olarak görevimiz muhtarlarımızın taleplerini ivedilikle değerlendirip çözüme kavuşmasını sağlamak.  Bize intikal ettirdikleri konu belediyemiz birimler arası ise,   Bridge sistemimizde muhtarımız adına talep oluşturuyor,  ilgili birime konuyu havale ediyoruz. Konuya ait fotoğraf varsa onu da ekliyoruz. Talep saha elemanlarımızın da takibine düşüyor ve kısa sürede çözüme kavuşuyor. Bu sistem sayesinde muhtarlarımıza taleplerinin hangi aşamada olduğunu kısa mesaj yoluyla iletiyoruz. İşlem gerçekleştiğinde de yine kısa mesaj ile bilgi akışı sağlanıyor.  Bize iletilen konu kurumlar arası ise dilekçelerini yazıp ilgili kuruma iletilmesini sağlıyoruz. Ayrıca konunun takipçisi oluyor, çözüm odaklı çalışıyoruz.”

 

BÜYÜK PROJELER İÇİN KOMİSYON KARARI ŞART

Muhtarlardan gelen her talebi değerlendirmeye aldıklarını söyleyen Canbey,  büyük projelerin komisyon kararı ile onaylandığını belirtti. Canbey; “Büyük proje talepleri ni değerlendirmek için haftada bir toplanan bir komisyon kuruldu. Fen İşleri, Park Bahçeler, Kırsal Hizmetler, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve ilgili Başkan Yardımcılarımızın bulunduğu komisyonda muhtarlarımız tarafından gelen talepler değerlendirmeye alınıyor. Komisyon kararına göre hareket ediliyor. Mahallelerimizin ihtiyaç ve önceliği konusunda Muhtarlarımız da bizler de bu konuda hassas davranıyoruz” dedi.

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
ALTIEYLÜL BELEDİYESİ’NDE ‘MUHTAR’ SEFERBERLİĞİ
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!