Akaryakıta büyük zam geleceği iddia edildi!

Petrol fiyatları 6 ayın zirvesine ulaştı, bu da akaryakıt fiyatlarına olası yeni zamların habercisi oldu.

Akaryakıta büyük zam geleceği iddia edildi!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Petrol fiyatları, Orta Doğu’daki tansiyonun yükselmesiyle son 6 ayın zirvesine ulaştı, bu da akaryakıt fiyatlarına olası yeni zamların habercisi oldu. Analistler, petrolün varil fiyatının 100 dolara çıkabileceği endişesi taşıyor.

Orta Doğu’da yaşanan gerginlikler, özellikle İsrail-İran gerilimi, petrol fiyatlarında artışa neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde İran konsolosluğuna yapılan saldırının ardından tansiyonun yükselmesi, küresel petrol rezervlerinin çoğunluğunun bulunduğu bölgede arz kesintisi endişelerini artırıyor.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in, İsrail’in saldırısının ülkesine yönelik bir saldırı anlamına geldiğini belirtmesi ve İsrail’in karşılık vereceğini açıklaması, bölgedeki gerilimin tırmanmasına neden oldu.

Bununla birlikte, ABD’de mart ayında beklenenden yüksek enflasyon verilerinin gelmesi, piyasalarda Fed’in faiz indirimlerine başlama beklentilerini azalttı. Bu da petrol fiyatlarını etkileyen bir diğer faktör oldu.

Analizler, petrol fiyatlarının varil başına 100 dolar seviyesine ulaşabileceği senaryosunu öngörüyor. Ancak şu an için bu senaryoya çok yakın olmadığımız düşünülüyor.

Tüm bu gelişmeler, akaryakıt fiyatlarına yeni zamların gelebileceği endişelerini artırırken, Türkiye’nin de petrol fiyatlarındaki her yüzde 10’luk artışın cari açığını 5 milyar dolar artırabileceği ve enflasyonu olumsuz etkileyebileceği hesaplanıyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Akaryakıta büyük zam geleceği iddia edildi!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!