ADD: İSTİKLAL MARŞI YÜREKLERDE VE DİLLERDE EBEDİYYEN YAŞAYACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şubesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

ADD Balıkesir Şubesi’nin açıklaması şöyle:

“İstiklal Marşı; özgürlük, bağımsızlık ve Milli Mücadelenin en önemli imgelerinden birisidir ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 12 Mart 1921’de yapılan oturumda Türkiye’nin milli marşı olarak kabul edilen İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 102. yıldönümü kutlu olsun, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşasın.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk milletvekilleri arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı sonrasında İstiklal Marşı’nı hiçbir menfaat kabul etmeden yazmış, TBMM’ne sunmuş ve Yüce Türk Milletine bağışlamıştır.

 

 

İstiklal Marşımız; milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulamaktadır, öyle ki yurdumuz işgal altındayken, halkımız bu işgale askeri-sivili, kadını-erkeği, genci-yaşlısıyla direnirken, bu marş milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere yazılmıştır. Bu marş bağımsızlık savaşımızı ölümsüz kılmış, yüreklerde ve dillerde ebediyen yaşatacak şekilde Türk Milli Tarihinde yerini almış bir eserdir.

Mehmet Akif ERSOY, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” derken; ulusal kurtuluş mücadelesinin zorluğunu ve eşsizliğini vurgulamıştır. Marşımızın sözleri de zaten bu anlamda kahramanlık destanını özetlemektedir.

İstiklal Marşımız Mehmet Akif ERSOY tarafından Kahraman Türk Ordusuna ithaf edilmiştir. Bu anlamda İstiklal Marşımız; tıpkı özgürlük ve bağımsızlık, bayrak ve sancak, ezan ve din, şahadet ve gazilik gibi ödün veremeyeceğimiz değerimizdir.

İşte bu sebeple ülkemizde ve tüm dünyada, güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız; ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak Milletimizin onur timsali olmaya sonsuza kadar devam edecektir.

İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, tüm ecdadımızı ve İstiklal Mücadelemizi destansı ifadelerle kaleme alarak ölümsüzleştiren Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.”

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
ADD: İSTİKLAL MARŞI YÜREKLERDE VE DİLLERDE EBEDİYYEN YAŞAYACAK
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!