Üreticileri zorlayan yem fiyatlarına yeni zam!

Gübre, yem ve diğer maliyetlerde yaşanan artışlar, üreticilerin ekonomik olarak zor zamanlar geçirmesine neden oluyor.

Üreticileri zorlayan yem fiyatlarına yeni zam!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üreticiler için kötü haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. Önce gübre fiyatlarına gelen zamlar, şimdi de yem fiyatlarının artmasıyla çiftçileri zor durumda bırakıyor.

Yenilenen zamlarla birlikte çiftçilerin rahat bir nefes alması zor bir hale geliyor.

Gübre ve diğer maliyetlerde yaşanan artışlar, üreticilerin ekonomik olarak zor zamanlar geçirmesine neden oluyor. Son olarak, yem fiyatlarına 5 TL ile 10 TL arasında bir zam yapıldı. Bu durum, hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren çiftçilerin maliyetlerini artırıyor ve kar marjlarını olumsuz yönde etkiliyor.

Son bir hafta içerisinde yem fiyatlarına yapılan zam, çiftçileri daha da zor durumda bıraktı. Özellikle süt ve besi yemi fiyatlarındaki artışlar, çiftçilerin maliyetlerini yükseltiyor ve karlılıklarını azaltıyor. Bu durum, sektörde faaliyet gösteren tüm çiftçiler için endişe verici bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Bursa ilinde güncel olarak uygulanan yem fiyatlarını açıkladı. İşte güncel süt ve besi yemi fiyatları:

  • Süt Yemi (19 Hp): 528,75 TL
  • Süt Yemi (20 Hp): 552,50 TL
  • Süt Yemi (21 Hp): 587,50 TL
  • Besi Yemi: 492,50 TL

Yem fiyatlarındaki bu artışlar, çiftçilerin maliyetlerini artırırken, sektördeki kar marjlarını da olumsuz etkiliyor. Üreticilerin yaşadığı bu zorlu süreçte çözüm arayışları devam ediyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Üreticileri zorlayan yem fiyatlarına yeni zam!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!