Türk somonu ihracatındaki artış yüzde 50’yi geçti

Türk Somonu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan Doğu Karadeniz’de gerçekleştirilen Türk somonu ihracatının yüzde 59 yükseldiğini açıkladı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bölgeden 10 farklı ülkeye 2 bin 251 ton Türk somonu ihraç edildiğini duyurdu.

Gürdoğan, bu ihracatın karşılığında 11 milyon 240 bin 719 dolar gelir elde edildiğini belirtirken, geçen yılın aynı dönemine kıyasla miktar bazında %146, değer bazında ise %59’luk bir artış yaşandığını açıkladı.

“Bölgeden, yılın ilk ayında 10 farklı ülkeye Türk somonu ihraç edildi. Bu ülkeler arasında Rusya Federasyonu, Vietnam ve Japonya öne çıktı. Rusya Federasyonu’na 6 milyon 859 bin 369 dolar, Vietnam’a 2 milyon 706 bin 33 dolar ve Japonya’ya da 1 milyon 266 bin 514 dolarlık somon ihraç edildi.” şeklinde konuşan Gürdoğan, Doğu Karadeniz’in somon ihracatının yüzde 67’sinin Trabzon’dan gerçekleştirildiğini vurguladı.

Trabzon’un ocak ayında 7 farklı ülkeye 1467 ton somon ihraç ederek 7 milyon 559 bin 388 dolar gelir elde ettiğini aktaran Gürdoğan, “Geçen yılın aynı dönemine göre Trabzon’dan yapılan somon ihracatında miktar bazında %120’lik, değer bazında ise %44’lük bir artış kaydedildi.” şeklinde ekledi.

Gürdoğan, Türk somonu ihracatının yılın ilk ayında güçlü bir başlangıç yaptığını belirterek, ilerleyen günlerde ihracatın ve ülke çeşitliliğinin artarak devam edeceğine olan inancını dile getirdi. AA

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Türk somonu ihracatındaki artış yüzde 50’yi geçti
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!