TCMB’nin kredi kartı nakit avans faizinde yaptığı düzenleme ile neler değişecek?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, cumartesi günü yaptığı açıklamada ilave sıkılaştırma adımları kapsamında iki yeni kararını duyurmuştu.

TCMB'nin kredi kartı nakit avans faizinde yaptığı düzenleme ile neler değişecek?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TCMB, geçtiğimiz günlerde kredi kartında nakit avans kullanımına dair faiz düzenlemesine giderek faiz oranlarını ihtiyaç kredisi ile uyumlu hale getirdi. Peki, yapılan bu düzenleme ile nakit avans kullanımında neler değişecek işte ayrıntılar…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, cumartesi günü yaptığı açıklamada ilave sıkılaştırma adımları kapsamında iki yeni kararını duyurmuştu.

Açıklanan kararlarla birlikte kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından yapılan nakit çekim yani nakit avans işlemlerinde uygulanan faiz oranı ihtiyaç kredisi faiz oranıyla uyumlu olacak bir seviyeye yükseltilerek ihtiyaç kredisi ile nakit avans faiz oranları eşitlenmişti. Böylelikle hesaplanan aylık azami akdi faiz oranı yüzde 4,42’den yüzde 5’e çıkarılmıştı.

Hedef hızlı büyümenin önüne geçmek ve ilgiyi soğutmak

NTV’de yer alan habere göre uzmanlar, kararın ihtiyaç kredisi ve kredi kartı tarafındaki hızlı büyümenin önüne geçilmesi için alınan önlemlerden biri olduğunu söyledi. Bununla birlikte uzmanlar söz konusu karar ile düşük faizli nakit avansa olan ilginin soğutulmasının da hedeflendiğini belirtti.

Öte yandan söz konusu karar ile nakit avans ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşların hedef alınmadığı ifade edildi.

Bankaların şirketleri TL’ye ikna etmesi gerekecek

TCMB’nin yayımladığı bir diğer kararda ise gerçek ve tüzel kişiler için uygulanan TL payı hedefleri güncellendi. Karara göre bankaların tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi getirildi.

Uzmanlar bu karar ile birlikte bankaların şirket müşterileri ilerleyen dönemde dövizden TL’ye dönüş için ikna etmeleri gerekeceğini söyledi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
TCMB’nin kredi kartı nakit avans faizinde yaptığı düzenleme ile neler değişecek?
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!