TBMM açılıyor: Kripto paralara yönelik düzenleme Meclis’e geliyor

TBMM Genel Kurulu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla verdiği aranın ardından haftalık çalışmasına bugün başlayacak.

TBMM açılıyor: Kripto paralara yönelik düzenleme Meclis'e geliyor

TBMM Genel Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından mesaisine bugün yeniden başlıyor. Meclis’in gündeminde önemli yasal düzenlemeler varken kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin de bu hafta Genel Kurul’a sunulması bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla verdiği aranın ardından haftalık çalışmasına bugün başlayacak.

TBMM Genel Kurulu, haftalık çalışmasında enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifini ele alacak. Teklife göre, yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gaz, Türkiye’de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilecek.

Kripto para piyasasına ilişkin düzenleme

TRT Haber’in aktardığına göre kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin de bu hafta Meclis’e sunulması bekleniyor.

Bu kapsamda yaklaşık 30 maddelik teklifle kripto varlıkların hukuki tanımının yapılması bekleniyor. Varlıkların ihraç, dağıtım ve alım satımını yapanların uyacakları kuralların da belirlenmesi hedefleniyor.

Ruhsatsız silaha rekor ceza

Meclis’in gündemine gelmesi beklenen düzenlemelerden biri de İçişleri Bakanlığınca hazırlanan teklif olacak. Ruhsatsız silah kullanımına verilen cezanın artırılması, silah parçalarının satılmasının engellenmesi gibi konular teklifte yer alacak.

Turist rehberliği kanun teklifi

Gündemde bekleyen bir diğer düzenleme olan Turist Rehberliği Meslek Kanunu teklifi, yabancı dil yeterlilik belgesi koşulunu yerine getiremeyenlerin diğer şartları yerine getirmeleri halinde Türkçe turist rehberi olabilmesini içeriyor.

Yenilenebilir enerji üretim santralleri

Genel Kurul’un gündeminde enerji alanına yönelik teklif de bulunuyor.

Düzenleme, yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye’de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilmesini içeriyor.

Teklife göre; kıyı ve sahil şeritleri hariç olmak üzere denizler ve göllerde yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek.

Exit mobile version