Seçim sonrasında altın yatırımcısını ne bekliyor?

Altın fiyatları, Fed'in faiz indirimine ilişkin beklentilerin artması ve güvenli liman talebinin güçlenmesiyle rekor seviyeye ulaştı.

Seçim sonrasında altın yatırımcısını ne bekliyor?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın fiyatları, Fed’in faiz indirimine ilişkin beklentilerin artması ve güvenli liman talebinin güçlenmesiyle rekor seviyeye ulaştı. Yerel seçimlerin ardından yeni haftada altın fiyatlarında nasıl bir seyir bekleniyor?

Altın piyasası, yükseliş trendini sürdürerek mart ayını ve yılın ilk çeyreğini rekor seviyede tamamladı. Ons altın fiyatları aylık bazda yüzde 9, çeyreklik bazda ise yüzde 8 artış gösterdi.

Kanadalı yatırım bankası TD Securities’in emtia stratejisti Daniel Ghali, altının yüksek seviyelerde kalma potansiyeline sahip olduğunu ve Fed’in daha derin bir faiz indirimi beklenmesi durumunda daha da yükselebileceğini belirtti. Ghali, yatırımcıların tatil öncesi pozisyon kapattığını ve ay sonuna doğru alım satım faaliyetlerini artırdığını ifade etti.

Gainesville Coins analisti Everett Millman, fiyatların küresel jeopolitik gerilimler nedeniyle yükseldiğini ve bu durumun yatırımcıları altına yönlendirebileceğini söyledi.

Barchart Kıdemli Piyasa Analisti Darin Newsom ise altın rallisinin, Fed’in faiz indirimiyle enflasyonu kontrol edememe endişesinden kaynaklandığını belirtti. Newsom, jeopolitik korkuların devam ettiğini ve ABD seçimlerine yaklaşılırken artacağını vurguladı.

Forexlive’in Baş Döviz Stratejisti Adam Button, altının rallinin henüz başlangıç ​​aşamasında olduğunu söyledi. Button, madencilik sektörünün altın fiyatlarına kıyasla değerinin hala düşük olduğunu ifade etti.

Saxo Bank Emtia Stratejisi Başkanı Ole Hansen ise altın piyasasının daha fazla yukarı yönlü potansiyele sahip olduğunu belirterek, altın fiyatlarının yükselmesinde momentumun ötesinde faktörlerin etkili olduğunu söyledi.

Yeni haftada altın piyasası, mart ayı tarım dışı istihdam raporu ve ABD iş gücü piyasası verileriyle birlikte yeni risklere odaklanacak.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Seçim sonrasında altın yatırımcısını ne bekliyor?
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!