Nakit avans çekim faizi yüzde 5’e yükseltildi!

Yapılan değişikliklere göre, kredi kartıyla nakit avans çekiminde uygulanacak faiz oranı yüzde 4,42'den yüzde 5'e yükseldi.

Nakit avans çekim faizi yüzde 5'e yükseltildi!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları hakkında tebliğde değişiklik yapılmasına dair düzenlemeyi Resmi Gazete’de yayımladı.

Yapılan değişikliklere göre, kredi kartıyla nakit avans çekiminde uygulanacak faiz oranı yüzde 4,42’den yüzde 5’e yükseldi. Aynı şekilde, kredili mevduat hesabı faiz oranı da yüzde 5 olarak belirlendi. Ayrıca, tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi getirildi ve gerçek kişi TL payı hedefleri güncellendi. Bu düzenleme bugünden itibaren geçerli olacak.

Merkez Bankası’nın bankalara gönderdiği uygulama talimatı ile gerçek ve tüzel kişiler için uygulanan TL payı hedefleri de güncellendi. Bankaların tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi belirlenirken, önceki uygulamada bu hedef bulunmuyor ve 18 Ağustos 2023 tarihindeki seviyenin korunması gerekiyordu.

Ayrıca, bankaların TL payı seviyelerine göre belirlenen gerçek kişi TL payı aylık artış hedefleri de güncellendi ve hedeflerin sağlanamaması durumunda uygulanacak komisyon oranı artırıldı.

Tüm bu değişikliklerin bugünden itibaren yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Nakit avans çekim faizi yüzde 5’e yükseltildi!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!