Merkez Bankası’nın faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz yüzde 50’ye çıkacak iddiası!

Şubat ayında beklenenden yüksek enflasyon rakamlarının gelmesinin ardından, yabancı kuruluşlardan Türkiye'de faiz artışı beklentileri yükselmeye başladı

Merkez Bankası’nın faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz yüzde 50'ye çıkacak iddiası!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şubat ayında beklenenden yüksek enflasyon rakamlarının gelmesinin ardından, yabancı kuruluşlardan Türkiye’de faiz artışı beklentileri yükselmeye başladı.

Deutsche Bank analistleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın mart ayında 500 baz puanlık bir faiz artışının yüksek ihtimal olduğunu öne sürdü. Bu artışla birlikte faizlerin yüzde 45’ten yüzde 50’ye çıkabileceği tahmin ediliyor.

Bank of America ekonomistleri ise nisan ayında TCMB’den 300-500 baz puanlık bir faiz artışı beklediklerini açıkladılar. Bu tahminlere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın nisan ayındaki faiz kararının ardından, yabancı yatırımcılar için daha iyimser bir ortamın oluşabileceği öngörülüyor.

Merkez Bankası’nın mart ayına ilişkin faiz kararı 21 Mart 2024 tarihinde açıklanacak. Bu kararın, Türkiye’deki enflasyon ve ekonomik göstergelere bağlı olarak şekilleneceği düşünülüyor. Anketlere göre, yıl sonuna yönelik TÜFE artış beklentisi yüzde 42,96 olarak belirlenirken, dolar/TL tahmini 40,02 düzeyinde bulunuyor. Merkez Bankası’nın bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise yüzde 45 seviyesinde görünüyor.

Yatırımcılar, bu hafta cuma günü paylaşılacak olan son anket sonuçlarını ve TCMB’nin mart ayı toplantısına ilişkin gelişmeleri yakından takip edecekler. Bu veriler, piyasalarda beklentilerin ne yönde şekillendiğine dair önemli ipuçları sağlayacak.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
harika
Harika
0
_ok_do_ru
Çok Doğru
0
kat_l_yorum
Katılıyorum
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
_zg_n
Üzgün
Merkez Bankası’nın faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz yüzde 50’ye çıkacak iddiası!
Giriş Yap

Balıkesir Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!